Hirdetés

Hirdetés

Se egy bajusz, se egy pájesz

civishir.hu

2011.07.17. 08:51

Se egy bajusz, se egy pájesz
Váczi Zoltán

Debrecen – Elkezdődött a nagypályás focienbéegy küzdelme. Ilyenkor a férfiember ráfókuszál a zöld gyepre mint a béka légyre. Még olyanok is mint én, akik csak tévéből nézik a focit.

Hirdetés

Hirdetés

Ilyenkor idény elején minden meccset megnézek. Ismerkedek az új igazolásokkal, elraktározom az agyamban, hogy Lovrencsics immár Pápán játszik Bajzát pedig Pécsett! A külföldi légierőt csak akkor vagyok hajlandó megtanulni ha legalább harminc meccset játszott a magyar élvonalban. Egyszer egy szerb focistának, bizonyos Vasile Csupics-nak is bemagoltam a nevét aki jó ha két mérkőzést focizott a DVSC-ben. Most meg teljesen feleslegesen foglalja az amúgy is kevés helyet az agyamban. Most épp Lucas Marcolinin dillemázok, érdemes megjegyezni, vagy eltűnik ő is mint Csupics? Persze nem elég megtanulni a közel félezer enbéegyes focista nevét, azokhoz arcokat is kell társítani, hogy felismerjem őket labdázás közben.
A tévé szpiker ugyanis nem mindig említi meg, hogy kinél van a labda. Ez viszont nem egyszerű, mert főként a 20-23 év körüli játékosok teljesen egyformák. Rövid hajuk az égnek áll, se szakáll, se bajusz se egy gigantikus pájesz, olyan amit Géczi vagy Bolemányi kapusok viseltek. Annak idején egy Kű Lajost akkor is felismert a drukker ha 75 méterre ült a tévétől. Be volt csavarva a haja, úgy nézett ki mint Angela Davis a híres hippi békeaktivista .

De egy Zombori Sándort Nyilasit, Törőcsiket, Várady Bélát de még a zalaegerszegi Szimacseket is egyből felismerte a néző. Az utóbbi években én már csak Illés Bélát tudtam megjegyezni és Váczi Zoltán. Utóbbit főleg azért mert gyakran köpött az ég felé, majd villámgyorsan aláállt! Gondolom így vezette re a streszt, vagy csak egyszerűen hűtötte magát. Bárhogy is volt, a mutatványról mindenki tudta, hogy hopp az ott a váczizoli.

Könnyű volt többek között azért is beazonosítani a játékosokat, mert hosszú éveken át ugyanabban a csapatban játszottak.
Ma már más a helyzet. Mire megjegyzem Délczeg focista nevét már klubot is vált. Bárányos Zsolt, Ferenczi István vagy Honma a Japán csatár meg már annyi csapatban játszott, hogy ők maguk képtelenek lennének felsorolni. Pénteken azért mégiscsak eltároltam egyik fiatalember nevét az agyamban. Korhut Mihályról beszélek, aki rövid kaposvári kitérő után visszatért Debrecenbe. Remélem sok örömünk lesz benne. Főleg ha akkora hajat növeszt mint amilyet az egykori loki legenda Potyók Lajos viselt!

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.