Hirdetés

Regionális fenyő

Regionális fenyő

Cívishír

2009.12.14. 16:31

Regionális fenyő
Figyelem, eredeti kazinczbarcikai fenyő.

Abban a komoly dilemma problémában voltam napokiikaig, hogy idén kinai népköztársaság által készült műanyagfenyőt vásároljak, vagy eredeti magyar fenyőfát. Győzött a józan ész.

Hirdetés

A műanyagfenyőfám az elmúlt 14 évben kiszolgálta magát. Erre mondják. Behozta az árát. Gondoltam idén veszek valódit. Had terjengjen a lakásban végre eredeti fenyőfaillat.

Éveken át fenyőillatú autósaillatositóval kompenzáltam a szagtalan műanyagfenyőt. Ennek tehát vége.

Úgy gondoltam, hogy hajdú-bihar megyét segitem a vásárlással és kizárólag olyan fenyőfát veszek, amely megyénk szülöttje! Nekem ne hozzanak ide Vas megyei fát. Azt vásárolják meg a szombathelyi átlagemberek.

Igen ám de eredetiség vizsgálati okmányt nem adnak favásárláskor. Kérdeztem az egyik árusitó urat, honnan hozták a fenyőt?

Az erdőből!- ezt válaszolta-tört magyarsággal.

De az erdő hol van? Érdeklődtem laikus egyszerűséget kölcsönözve hangsúlyomnak.

Erre az árusitó vészjóslóan ránézett egy kovácsoltvas fenyőtartó állványra és én úgy gondoltam, távozom.

Megfogadtam: addig nem nyugszom, amíg bizonyitottan meg nem tudom, melyik erdőből hozták azt a szerencsétlen fenyőt. Ukcve 3000 forintért ez jogomban áll.

Bevallom évekig úgy voltam vele, nekem nem kell élő fenyő, én nem pusztitom a természetet. Igazi egyszemélyes zöldmozgalom voltam és azért vettem azt a ronda műanyagot.

Idén azonban minden másképp lesz! Magyar ember regionális fenyőfával ünnepel. És ha az végre meglesz, már csak eredeti hazai műanyag üveggömböket kell szereznem.


FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés