Hirdetés

Populáris politikus

civishir.hu

2011.11.06. 08:47

Populáris politikus
Silvio Berlusconi

Debrecen – Meglepve tapasztaltam, hogy csúszik Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök negyedik albuma. Az Il amore vero (Igaz szerelem) című friss lemeze a hitelválság miatt novemberben lát napvilágot.

Hirdetés

Hirdetés

A Milán focicsapat elnöke eddig három nagylemezt jelentetett meg, és javarészt romantikus-szerelmes dalokat tartalmaz. Az igaz szerelemről szóló album szövegeit egyenesen Berlusconi írta, a zenét pedig régi partnere, a gitáros Mariano Apicella jegyzi. A pouláris politikus (populáris jelentése: népszerű, közönséges) albuma azért késik, mert Berlusconi most nincs abban a helyzetben, hogy magát ünnepeltesse. Az olasz adósságállomány és az ingatag belpolitikai helyzet, kiegészülve a Berlusconi ellen indított három különböző perrel, mind az ellen szólnak, hogy a támadások kereszttüzében álló miniszterelnök most jelentessen meg lemezt.

Berlusconi és a korábbi nápolyi parkolóőr, Apicella már több alkalommal is felléptek élőben a miniszterelnök szardíniai villájában, olyan illusztris vendégeket szórakoztatva, mint George W. Bush, Vlagyimir Putyin vagy Tony Blair és felesége, Cherie. Angelo Valsiglio, aki szintén dolgozott zenészként a lemezen, úgy írta le az albumot a Viva Verdi nevű zenei lapnak, hogy "nagyon elegáns és kifinomult zene, némi brazilos felhanggal". A szövegekben megjelenik a nápolyi dialektus is, míg egy számra a görög népzene volt hatással a zenész szerint.

Ha minden igaz, november végén jön tehát a lemez, ami minden bizonnyal az „Olasz Mahasz” eladási listájának csúcsait döngeti majd. Reméljük hazánk politikusai is kedvet kapnak a CD iparhoz és ők is megörvendeztetik kedvenceiket egy-egy kiváló albummal. Végezetül néhány stílusjavaslat, amit a kedves olvasók folytathatnak.

Rogán Antal – country
Deutsch Tamás – punk/hevay metal/szókimondó szövegek
Szekeres Imre és Lendvai Ildikó – operett
Semjén Zsolt – magyar nóta
Szanyi Tibor – lakodalmas
Mesterházy Attila- Michael Jackson tribute
Schiffer András – progresszív dzsessz
Vona Gábor – világzene

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.