Hirdetés

Hirdetés

PIROS NARANCS

PIROS NARANCS

Cívishír

2009.10.13. 21:45

PIROS NARANCS
A fényképen Németh Lehel táncdalénekes látható akinek semmi köze a tartalomhoz

Napok óta azon gondolkodom miért pont a narancs és piros szineket választották figyelmeztető előjelzések esetén. Van még ugye a sárga is.

Hirdetés

Hirdetés

Politikai ismeretek szempontjából hiányos az ismeretem, ám az is roppant kevés.
Ennek ellenére ha ezt mondják :narancs riasztás van egyből a közelgő választásokra gondolok.
Ha a piros: akkor is! Egyenlőre a sárgáról semmi sem jut eszembe. A sárga veszedelem semmiképpen, meg egyébként is ez a szin többnyire nyári zivatar esetén fordul elő.
Nézzük a narancs fokozatot . Ilyenkor kövessük a megbízható médiák által közvetített tanácsokat, illetve a hatóságok utasításait. Ezt javasolja nekünk az OMSZ. Ez egy rövidités, amugy az Országos Meterológusok akármije. Nem elég, hogy narancs jön, orkáni széllel még villámgyorsan ki kell találnom melyik a megbizható média. Mert mi van ha épp vidéken tartózkodom egy kis faluban, ahol csak M1 van és TV2 ? Mire kilogikázom melyik a rendes csatorna, már szétroncsolta a televiziót a villám.
A piros riasztás az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenség. Vagyis az
sem túl barátságos. Itt is csak olyan befolyásos szakemberek véleményét szabad elfogadni mint pl országosan ismert időjósok! Hirtelen Németh Lehel jut eszembe vagy Német Lajos. Ügyesen mutogat és tájékozott személy benyomását kelti.
Az én javaslatom az lenne, hogy a narancs illetve piros szint a választások ideje alatt cseréljék fel olyanra, amit még nem fedezett fel magának a politika. Lehetne pöttyös riasztás, kockás riasztás és mondjuk rózsaszin. Mert amikor villámtevékenység van vagy vékony jégbevonatot képző gyenge ónos eső, hát én olyankor nem akarok politikai pártokra asszociálni. Elég nekünk a saját bajunk. 

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.

Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.