Hirdetés

Hirdetés

Pereljük be a zaklatókat!

civishir.hu

2012.11.11. 08:16

Pereljük be a zaklatókat!

Határozottan megkértem a telefonos szolgáltatómat, hogy senkinek se adja meg a telefonszámomat. Erre fel tessék! Olyanok hívnak, akitől nem akarok semmi sem vásárolni. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Bő egy éve változtattam meg a telefonszámomat. Az eredménye az lett, hogy kaptam egy irgalmatlanul vacak telefont, és egy kíméletlenül pofátlan díjcsomagot. Ráadásul naponta megcsörgetnek ismeretlen emberek.  Nyertem már nyaralót, számítógépet, konyhafelszerelési cikkeket. Azazhogy nem nyertem, csak ezzel kezdék a mondandójukat. Naná, hogy nem teszi le az ember egyből, utána meg kellemetlen.

Egyébként határozottan megkértem a telefonos szolgáltatómat, hogy senkinek sem adja meg a telefonszámomat. Erre fel tessék. Olyanok hívnak akitől nem akarok semmi sem vásárolni. Heti szinten akár 45-50 percet feleslegesen töltök el azzal, hogy másokat hallgassak. Az idő meg pénz! Ki fog engem kártalanítani? Ezért is gondolkodom egy próbaperben. Mint mondtam a számom titkos, ezért aztán úgy határoztam  legközelebb feljelentem az illető céget. Hívtak is. Ezúttal eggyik napilap megbízottja hívott, hogy rendeljem meg az újságot.  Amint levegőt vett már hadartam is neki: Legyen kedves mondja meg a nevét, a megbízóját és azt, hogy hannan szerezték meg a telefonszámomat.

Néhány másodperc a vonal túlsó végén. Hallottam ahogy kűzd az agy, majd egy apró, alig hallható rövid káromkodás után bontotta a vonalat. Két nappal később újfent hívott a napilaptól valaki. Az illető rutinosabb volt, mert csak annyit mondott "üzleti titok" és azt követően nyomta ki a telefont.

A módszerem tehát nem jött be. Nem tudok feljelenteni senkit, mert ezek a telefonálók nem árulkodós tipusok. Annyit nyertem azért, hogy ezzel az egy kérdéssel egyből le lehet őket rázni. Azért az sem semmi.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.