Hirdetés

Pénzeső Debrecenben

civishir.hu

2012.02.12. 07:51

Pénzeső Debrecenben
Fotó: illusztáció

Debrecen – Sokan találgatják, ki az a névtelen adományozó, aki alkalmanként 15 -20 ezer forintot helyez debreceni postaládákba. Ki lehet a titkos pénzosztó? Orbán Viktor? Gyurcsány Ferenc? Netán Pataky Attila nemzeti ufói?

Hirdetés

Ismereteink szerint főleg rászoruló nagycsaládosok támogat a titkos jótevő. Bevallom, ezidáig csak olyan szemtanukkal sikerült beszélnem, akiknek az ismerőse mesélte, hogy a szomszédja egy rózsaszín borítékban talált 20 ezer forintot. Informátoraim nem ismerik egymást, így aztán elgondolkodtató, hogy mindegyikük rózsaszín borítékot említett és az összeg 15-20 ezer Ft között mozgott. Igazi kedvezményezettel tehát nem találkoztam. Hiszem is nem is a történeteket. Bár jobban szeretném hinni, merthogy az én postaládám is bárki előtt nyitva áll. A hőszoli számlája mellett minden bizonnyal vad izgalommal tépném fel a remény borítékját.

Efféle történetek gyakorta szerepelnek a világsajtóban és szinte sohasem sikerül felfedni a jóságos pénzosztó személyét. Történt egyszer, hogy egy amerikai városban pompásan felszerelt, sürgősségi kórház épült, és senki sem tudta, kinek a pénzén. Egy fiatal újságírót meghatotta a szigorúan titkos adományozó gesztusa, és nyomozásba kezdett. Kiderítette, hogy egy örökös nélkül elhunyt milliárdos szigorú névtelenséget követelő végrendeletének tett eleget egy tekintélyes ügyvédi iroda.

Aztán ott van a német Görlitz város melynek legutóbb két éve félmillió eurót utalt egy névtelen adakozó. Kívánsága szerint a pénzt a német város műemlékeinek felújítására kell fordítani. A pénzadományról a görlitzi műemlékvédelmi hivatalhoz tartozó óvárosi alapítvány intézkedik.

No de térjünk vissza a mi jótevőnkre. Annyit sikerült kinyomozni, hogy 2011 júliusa óta kb 40 debreceni postaládába landolt a potyapénz. Különféle mendemondák is közszájon forognak, kezdve onnan, hogy Pataky Attila nemzeti ufói dobálják serényen a borítékokat. Mások szerint egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő hölgy megtakarított vagyonát osztja szét a szegényeknek. Az Avasi lakótelepen történt kiruccanása után Gyurcsány Ferenc is célpontba került, mint hiper titkos jótevő, és nyilván Orbán Viktor is lehet az aki 20 ezreseket dobál be tök ismeretlen debreceniek postaládájába. Ha netán a jótevő politikus, akkor borítékolható, hogy a következő gerilla akciójukon merő véletlenségből ott lesz a Blikk féltucat fotósa is.

Kérem mindazokat, akik kaptak már az adományból írjanak, akár névtelenül, akár névvel. Mert így csak egy lesz a sok városi legenda között ez a történet. És írhat a titkos jótevő is! Sőt ha kell én a hidegre való tekintettel segítek célba juttatni a küldeményt. Pénzből élünk: darabját 500 Ft!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés