Okostelefon

civishir.hu

2012.04.08. 08:38

Okostelefon

Debrecen – Sokáig azt hittem az okostelefon egy márka, mint a Szamszung vagy a Nokia. De nem! Az okostelefon olyan, hogy az operációs rendszere érthetetlenebb, mint egy kortárs festmény.

Hirdetés

Nekem csak ez a mezei telefonom van. Egyszerű mint a sárga tányér. Tudok rajta telefonálni, sms-ezni és fotózni. De a képet már nem tudom áttenni az internetre mert elektromos adatkábelmadzagot nem adtak hozzá a sóher gyártók. Ilyen értelmezésben gyenge képességű. Ám én sem vagyok olyan okos, hogy elboldoguljak ezzel az operációs csodával.

Egyszer amúgy majdnem vettem egyet. Eredeti kínai hamisítvány 20 ezer forintért. Mutattak is egyet belőle, de fél óra után még nem tudtam, hogyan kell rajta telefonálni. Meg annyi mindent tud, hogy féltem: a fejemre nő. Mert olyat hallottam, hogy wifit tapasztalt az okostelefon és Ő önállóan netezett.

Okostelefont csak okos ember használjon. Mint Endre a munkatársam. Napi 6 órát át nyomkodja. Ha lát egy kacifántos leolvasó jelet valamelyik közintézmény falán, egyből beolvassa és már tudja is hol a büfé, vagy a mosdó. Megnézi rajta mekkora a szélsebesség Kaliforniába, süt-e a nap Helsinkiben és ettől megnyugszik. Én momentán elvagyok ezen információk nélkül is. Endre tehát okos, de láttam én már buta ember kezében is efféle csodatelefont. Státuszszimbólum gyanát.

Nekem kicsit olyannak tűnnek mint akik pörgették régen a kezükben a mókusfarkas kulcstartót. Igy az egész kávéház tudta, hogy milyen kocsija van a gyökérnek.

De ne feledjük el azt sem az okostelefon olyan mint a jövő mérnöke. Haladni kell a technikával. Ha ez a módja, hogy okosabb legyen a világ én nem állok elébe! Talán mégis rendelek egyet Kínából.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés