Hirdetés

Hirdetés

Nincs több show

civishir.hu

2012.06.24. 08:49

Nincs több show
Bócsa Viktor

Az alaphír a következő. A BKV már-már Rákosi Mátyást korát idéző indokkal kirúgta az egyetlen olyan sofőrt, aki vidáman köszöntötte az utasokat, sőt jó zenéket játszott nekik a hangszórókon. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

A 26 éves Bócsa Viktor a 105-ös buszt vezette a fővárosban. Szokatlan stílusa pillanatok alatt népszerűvé tette Szórakoztatta az utasokat, foglalkozott velük. Persze néha élcelődött is a lepukkant buszok állapotával is, lehet, hogy ez szúrt szemet az új vezérkarnak. Meg talán az, hogy a fiatalembert a média is felkapta. Rossz nyelvek szerint az lett a veszte, hogy a nem épp kormánybarát ATV is felkereste a sofőrt, aki tavasszal mások mellett- nekik is nyilatkozott. Ez még áprilisban volt és akkor a BKV ezzel az indokkal rúgta volna ki : a sofőr engedély nélkül, a BKV belső szabályait megsértve nyilatkozott az ATV-nek.

Akkor azonban Vitézy Dávid , a BKK vezérigazgatója még védelmébe vette, sugallván a BKV-nak: azt a buszvezetőt, aki zenés show-műsorral szórakoztatja nap mint nap a 105-ös busz utasait csak nem kellene egy ilyen mondvacsinált ürüggyel kitenni. Az általam amúgy jó fejnek tartott Vitézy tehát akkor még megmentette Bócsát. Igen ám, de a Hagyó Miklóst és MSZP-s baráti körét váltó új immár Fideszes vezérkar is kemény mint a fagyott parizer. Addig irigykedtek a médiasztár melósra a fejesek, míg csak kirúgták.

És itt jön az ötvenes éveket idéző indok. Komolyan mondom az ilyen miatt nem kedvelem a magas beosztású okostojások némelyikét. Mert undorítóak és irigyek. Nézzük tehát az indokot: „A közlekedési társaság állítása szerint az érintett dolgozó szabálytalan munkavégzésével visszaélt a jelentős közfigyelemből és a közvélemény szimpátiájából eredő kivételes helyzetével. A BKV a munkavállaló szabálysértéseiről azt közölte, hogy egyszer engedély nélkül elhagyta a szolgálati helyét, miközben épp a rádióban nyilatkozott, késett és két ellenőrzés alapján gyorsabban hajtott a megengedettnél. „Nekem erről a történetről ez jut eszembe. Figyelem ! Figyelem! Minden magyar beosztott kisembernek! Ne légy kreatív és csak annyit végezz el a munkádból amennyit meghatároztak! Ne nyilatkozz médiának és ne is tegyél olyat amivel kiváltod az érdeklődésüket. Légy szürke, kussolj, ne tűnj ki.

Elmondom még egyszer: NE TŰNJ KI!!!

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.