Nagy bánata van a cipővásárlónak

civishir.hu

2011.12.04. 08:25

Nagy bánata van a cipővásárlónak

Debrecen – Ismerősöm vett egy cipőt. Márkásat. Gondolta, az megbízható. Három hét után úgy kiszakadt, mint a pinty. Gondolta, visszaviszi.

Hirdetés

Jótállás, blokk megvolt, sőt még a cipős doboz is! Elment tehát a boltba, ahol vásárolta. Ott azt mondták elküldik szakvéleményeztetni, aztán ha ez megtörtént vagy kap egy új cipőt, vagy levásárolhatja. Minderre 15 munkanapot kell várnia. Addig izgulhat mit mondd a szakvéleményező szakember. Se cserecipő, se semmi. 15 munkanapig járjon mezítláb. Ezt persze nem mondták, de a tény tény marad. Mi van akkor ha valakinek egy normális téli cipője van?

Ismereteim szerint levásároltatást ajánlhat a bolt ám a vevő nem köteles ezt elfogadni. A helyzet az, hogy a forgalmazó inkább köszönje meg, ha a fogyasztó a hibás cipő árát nála, az ő üzletében költi el. Ennek ellenére a forgalmazó többnyire levásárlára kényszeríti a fogyasztót. Sőt még cserébe ő vár köszönetet, hogy a szar cipőt nagy kegyesen kicserélte. Szintén tévhit az, hogy a forgalmazónak tüstént a KERMI-hez kell küldenie a hibás terméket. A Ptk. szavatossági szabálya kimondja, hogy „az első hat hónapon belül vélelem szól amellett, hogy a dolog hibája már a vásárláskor megvolt”.

Nincs jobb szó erre, szopatják a vevőket. Boltok sora zár be mostanság Debrecenben is. Lehet, jobban meg kellene becsülni a vevőket.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés