Hirdetés

Hirdetés

Mi lenne velünk virágkarnevál nélkül?

civishir.hu

2014.08.20. 15:52

Mi lenne velünk virágkarnevál nélkül?
Fotó: Ásztai Csaba

Közel egy hétig jobbnál jobb programokat láthattunk Debrecenben. Na jó, Kasza Tibor valóban vérciki volt, no de az a Klassz rádió sara. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Kapott már ez a virágkarnevál hideget-meleget az elmúlt évtizedek alatt. A nyakas helyi lakos alapból utálta, utálja. Leginkább azért, mert jön ide az a sok hülye nemidavalósi nézelődni. Hangos a város, nem lehet közlekedni, lövik az égbe a drága tűzijátékot. Nem idézem.  Egy virágkarneváli fanyalgást már jó előre, akár már május elsején meg lehetne írni. Ez valami kódolt debreceni felfogás, hogy nem kell ide népünnepély. Minek nekünk programok, turisták, duna tévé. Nagy csend kell és kihalt utcák. Még véletlenül se érjen hozzá senki sem a könyökünhöz a Piac utcán. Legyünk egy bazi nagy falu, ahol este nyolckor kiürülnek az utcák.

Komolyan mondom, nem értem ezt a gondolkodást. Közel egy hétig jobbnál jobb programokat láthattunk Debrecenben. Na jó, Kasza Tibor valóban vérciki volt, no de az a Klassz rádió sara. Ők hozták ide. Pedig a kasza a paraszti világ egyik közkedvelt szerszáma volt, mondhatni ősfűnyírő.

Szóval Kasza-Kaka produkciója vállalhatatlan volt. Láttam sajnos. De láttam mást is. Hihetetlen jó gyerekprogramokat, néhány színvonalast koncertet és pár napig tényleg úgy éreztem magam, mint aki egy nagyvárosban él. Maga a virágkarnevál is jó volt. Főként ha azt gyerekekkel nézi valaki. Közben persze itt is, ott is hallottam megjegyzéseket, fanyalgást. És most már kimondottan zavart, főként amikor a politikát is belekavarják. „Azért megy erre a menet, hogy villogjanak a Békás-tóval, ha ha ha” meg olyat, hogy „Dirrekt az új stadionba viszik a rendezvényt, hogy dicsekedjenek vele”

Mert egyébként hová vinnék?

Nem tudom, mi lenne velünk a virágkarnevál nélkül? Nekem hiányozna. Nem ér ugyan a riói karnevál nyomába, de a miénk. Minden örömével és hibájával. Legyünk bátrak. Merjünk örülni.

Szakács Béla debreceni lakos
A CAMPUS RÁDIÓ támogatásával
EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.