Hirdetés

Hirdetés

Magyarországi álom

blog.civishir.hu

2011.01.09. 12:06

Magyarországi álom
Az amerikai rádiós

Debrecen – Az internetnek hála szinte napok alatt kapott állást egy ex-rádiós Amerikában. Napjainkban ő az Amerikai álom megtestesítője.

Hirdetés

Hirdetés

A történtet nyilván ismeri a kedves olvasó is. Tömören annyi a lényeg, hogy egy hajléktalanná lett rádiós műsorvezetőről a Colombus Dispatch operatőre készített egy mini interjút. A lap oldalára feltöltött videót milliók néztek meg . Az immár ex-hajléktalan Ted Williams valamikor rádióbemondóként dolgozott, de lecsúszott, rászokott az alkoholra és a kábítószerre. A feltöltött videón a hangja mindenkit lenyűgözött, és már az ESPN, valamint az MTV is érdeklődik iránta, de egy pennsylvaniai állomás is meg akarja szerezni. A sztori mondhatnák mesés, tipikus amerikai álom. Az üzenetet ezerféleképpen lehet értelmezi. Amerikai a lehetőségek hazája, Amerika segít elesett fiain és így tovább.

Az amerikai álom egy minden korszakban visszatérő irodalmi téma, pl. a Hunter S. Thomson, Arthur Miller vagy Jhon Steinbeck művei jutnak eszembe. De az Oltári nő is az amerikai álom (minden egyén saját erejéből kemény munkával képes saját életét jobbá tenni, ) gondolatmenetére hajaz.

Ezek után elgondolkodik az ember miért nincs Magyarországi álom is. Ez is lehetne kissé csepegős, kissé mesés. Viszont szeretnék az emberek. Ráadásul kínos ügyeket lehetne pozitivvá varázsolni egy-egy jó húzással. Itt van rögtön ez a Köztársasági Elnöki Hivatal helyesírási problémái. Jelzem nem dolgozom ott, én nem közpénzből írok helytelenül!!! Majd egyszer kifejtem. Szóval a KEH-nél valaki folyamatosan mumszos vagy bárányhimlős lehetett amikor nyelvtan tanulták általánosban. Arcpirító bakik sora jelent meg nyomtatásba. A felelős meg persze olyan tikos mint a 15 ezer forintos kelengyepénz.

Nos itt jönne a képbe a Magyarországi Álom! A Köztársasági Elnöki Hivatal emberei bejelentenék, hogy a neten rábukkantak egy 68 éves (nevezzük Marika néninek) nyugdíjas magyar-nyelvtan tanárnőre aki hihetetlen sebességgel tud helyesírási hibákat javítani. Így aztán heti 20 órában szerződtették és már ki is alakítottak számára egy 4X4 es szobát a korrektori munkák ellátására. Marika a nagyik hőse lenne, és elmondhatná, végre tud az unokáinak ajándékot vásárolni és a villányszámlát is rendezni tudja, mióta megvan a félállás.

Kell ilyen a népnek. Kell a Magyarországi Álom. Csak fel ne ébredjük.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon!

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.