Hirdetés

Hirdetés

Live karnevál

civishir.hu

2011.08.21. 08:04

Live karnevál
Húúú és hááá (Fotó: Ásztai Csaba)

Debrecen – A debreceni Virágkarnevál szerintem azért egy szuper jó rendezvény, mert végre tele a város. Van látnivaló, hangos hangszerek, táncos lábú hölgyek, urak. Livében közvetíti a nap történéseit a híres budapesti televíziós csatorna a DTV vagyis a Duna Televízió.

Hirdetés

Hirdetés

Igen! Már-már úgy érzem magam mintha világvárosban élnék! Amikor-e sorokat írom még tombol a karnevál. Harcra éhes kandúr macskákként az esti tűzijátékra fenjük a körmünket! Jómagam is csak azért ugrottam haza, hogy egyek három barackot és az eddigi látvány hatását gépre vessem. Elámultam az eredményesen kialakított virágkocsikon, a ződ embereken, a gólyalábasokon az ősmagyarnak beöltözött hagyományőrzőkön, és azon is, hogy mennyibe kerül most az eleddig 65 Ft-os ásványvíz az utcán.

A legjobban mégis a tömeg tetszett. A hömpölygése, az izzadságszaga és a pozitív kisugárzása. Nem ironizálok, a tömeg remek produkciót nyújtott. A festékes létrával, sámlival vagy épp almás ládával sétáló emberek látványa engem mindig feldob. A Csonka templom előtt egy éjjeliszekrényen álló férfi pedig, ahogy mondani szokták: mindent vitt! Felsorolt tárgyakra ugye bár azért volt szükség, hogy lássák a karneváli menetet.

És ha már látják, kommentálják is. Persze nem olyan ékesen mint a híres fővárosi tévé. A tömeg az a tömeg. Másképp kommunikál, másként dicsér és kritizál. „ Azta a mindenit, ez jól összerakták.....Mi ez Géza? Szerinted mit ábrázol ez a marhaság? ….Hát tisztára mint az igazi!.....Jancsika nézzed azokat a rohadt kocsikat, nem azért hoztunk ki, hogy kukoricát egyél . .. „ Voltak ennél hangzatosabb megjegyzések is, de azokat nem lehet leírni.

Kíváncsi lennék mi történne ha egyszer a nép is elmondhatná a véleményét egy livés tévéműsorban műsorban. Ugrana a nézőszám az kétségtelen.

Én is ugrok, nehogy lekéssem a tűzijátékot. Biztos jó lesz. Fényes, pompázatos. Lesz sok úúúúúúúúúúúúúúúú meg ááááááááááááááá meg hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii meg húúúúúúúúúúúúú. Meg más is. Őszinte csodálat és kritika. Az utca embere szájából. Az az igazi live, nem ami a Dunán folyik.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.