Hirdetés

Kis Ember évet értékel

civishir.hu

2012.01.01. 10:50

Kis Ember évet értékel

Debrecen – Rövidesen minden nagy ember évet értékel. Attól függően, hogy épp melyik oldalon áll, úgy lesz az esztendő értékelése pozitív vagy negatív. A kisembereket a kutya se hallgatja meg. Ám most kivételt teszünk. Lássuk miként értékeli 2011-et Kis Ember.

Hirdetés

Hirdetés

Kezdeném az egészségügyi értékeléssel. Ez számomra jól sikerült tudniillik nem feküdtem kórházban, így a ki nem fizetett hálapénzből egészséges élelmiszert vásároltam és vitaminokat.

Kulturális téren kissé összébb húztam a nadrágszíjat. Ingyenes programokat látogattam amelyeket szabad levegőn rendeztek. Halköz, Romkert, Kossuth tér. A TV előfizetést leszűkítettem 5 csatornára és az így felgyülemlett maradék összegből jól éreztem magam a Campus fesztiválon.

2011-ben nem vásároltam már napilapokat, kizárólag interneten olvastam a híreket és rádiót hallgattam. Anyagilag ez is sok megtakarítást eredményezett. Hogy mást ne mondjak vásároltam két könyvet és egyszer moziba is eljutottam.

Májustól-októberig nem vásároltam busz és villamos bérletet. Gyalog mentem mindenhová. A mintegy 30 ezer forint többletbevételből tudtam kiegészíteni a november-december hónapban jelentősen megemelkedett távhő díjat.

Szerencsét illetően vegyesek a tapasztalataim. Háromszor próbálkoztam 200 ft-os kaparós sorsjeggyel. Egyszer nyertem 200 forintot a veszteség e téren 400 ft. Tippmixel nem kísérleteztem, nem is vittek el a rendőrök.

A hangulatomat illetően csak pozítiv benyomásokról tudok beszámolni. Említettem, hogy minimálisra szűkítettem a televíziózási szokásaimat, így sem híradók sem a valóság sók nem gyakoroltak rám stressz hatást.

Pénzügyi téren elfogadható eredményt mutattam fel. A 2011-es évet 4000 forint minusszal zártam, ám találtam 1000 ft melegétkezési utalványt így 2012-re végül is 3000 Ft minuszt viszek át.

Fogadalmat nem teszek. Semmiről sem szokom le, mert már nincs miről. Végezetül már most megelégednék azzal is ha egy év múltán saccperkábé hasonló szinten tudnék élni mint az idén. BUÉK.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.