Hirdetés

Hirdetés

Kétünnepközt

blog.civishir.hu

2010.12.26. 09:16

Kétünnepközt
Lóg a lába, lóg a ...

Debrecen – Érdekes ez a pár nap karácsony és újév között. A híres nevezetes „kétünnepközt”. Mintha mindent ezen a négy napon szeretnénk behozni.

Hirdetés

Hirdetés

Majd a „kétünnepközt” megbeszéljük, majd a „kétünnepközt” megcsináljuk hallani gyakorta ilyenkor év végén. Akkor valahogy mindenki úgy érzi, hogy ráér és szorgoskodik és tele van tenni akarással. Érdekes ez a pár nap karácsony és újév között. A híres nevezetes „kétünnepközt”. Mintha mindent ezen a négy napon szeretnénk behozni.

Persze a valóságban az van, hogy akkor sem csinálunk semmit. Maximum becseréljük a rossz méretű pulóvert egy másikra, vagy a hülye ajándékot igyekszünk átcserélni valami normálisabbra. Vagy legalábbis amire tényleg szükségünk van. Ennyi és semmi több. Pedig, hogy fogadtkoztunk mondjuk december 20-án, hogy majd akkor lesz idő erre-arra, hiszen túl leszünk a Karácsonyon.

A Szilvesztert meg ráér szervezni az ember 31-én délután is.

Ám hiába az elhatározás, töredékét sem valósítjuk meg az eltervezetnek. Mert a „kétünnepközt” hipp-hopp olyan gyorsan elszalad mint Dombi Tibi a jobbszélen. Valóságos fekete lyuk ez a pár nap. Észre se vesszük és már Szilveszter és Darinka napja van. Akkor meg már nem illik búslakodni, hogy ellébocoltuk azt pár munkás napot.

Épp ezért mondom most a „kétünnepközt” előtt. Igért amit ígért az olvasó úgysem valósósítja meg. És amit nekünk ígért más, abból sem lesz semmi. Olyan ez mint a körbetartozás. Van is pénz, nincs is pénz. Fogadkozni, ígérgetni ráérünk 31-én is.

Két ünnep között meg lógassuk a lábunkat. Ilyenkor ez megbocsájtható.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.