Hirdetés

Hirdetés

Kallantyú anzix

blog.civishir.hu

2011.02.27. 08:21

Kallantyú anzix

Debrecen – Sokáig úgy tűnt, hogy családunk (beleértve a macskát is) az év legrövidebb hónapjában 4800 forintot takarít meg a kajapénzből! Orbán Viktor szavaival élve példátlan összefogás volt ez.

Hirdetés

Hirdetés

Sajnos hónap végén történt valami ami a pozitívba hajló mérlegünket beárnyékolta. Letörött a vécétartály nyomószerkezete. Ekkor még nem estem pánikba, számításaim szerint az a műanyag vacak maximum 800, még így is 4000 forintot plusszal fordulunk a márciusba.

Elmentem az egyik Praktikus szaküzletbe, hogy beszerezzem azt a bizbaszt. A budiszakosztály első embere azonban kb úgy nézett rám mint Élő Gábor hírigazgató D.Tóth Krisztára. „Nincsen ilyen, csak komplett tartály”! „Vegyen egyet, biztos vizköves már a régi”. Vesz a bánat gondoltam, nem iszunk mi abból a tartályból. Meg aztán nem is vizköves. Megnéztem. Jöttek kisebb üzletek, de pont az a típus amelyik nekem kell, na abból nem gyártanak pótalkatrészt. Már az is fontolóra vettem beszélek valamelyik kínai kajásárussal, ha jön valamelyik rokonuk idetelepülni, ugyan hozzon már egyet. Hátha vámmentes . De ezt konkréten nem Kína gyártotta.

Nyilvánvaló a fentnevezett WC öblitő tartály gyártója abból a megfontolásból nem készít lenyomókart mert az neki nem üzlet. Akkor pörög a vállalkozás ha három-négy évente az egész szett cserélődik. Saccperkábé annyit bír ki a kallantyú. Amennyiben öt-hat 5 éves körüli fiúgyermekek is laknak a háztartásban, annyit sem. Nálunk ugye macska van meg picike leánygyerek. Egyik sem használja jelenleg a budit , ezért elvileg a tartály egy szép 10 éves aggastyánkort is elérhetne. Amennyiben lenne pótalkatrész. De nincs!

Nehéz lesz így megmenteni a Földet a globális felmelegedéstől meg a sok lomtól . Megy majd ez is a szemétbe, pedig pont azt akartam elkerülni. Így a Föld is tönkremegy, meg anyagilag én is.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvasd Béla bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon. KATT IDE

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.