Hirdetés

Jogi betment Debrecenbe!

civishir.hu

2012.10.21. 08:28

Jogi betment Debrecenbe!
A kép illusztráció

Van Pesten egy magát hősnek nevező fickó, aki a potyázóknak ingyen BKV jegyeket oszt és érvényes parkoló cédulákat tesz az autókra. Szakács Béla írása

Hirdetés

Harcosnak tartja magát, aki a zsarnokság ellen küzd, és az átlagembereket védi a BKV és a parkolótársaságok jogsértéseivel szemben. Így mondta szó szerint. A fején csuklyát viselő, fehér ingbe és kék mellénybe öltözött jelmezes alak azt is elárulta:  „A mai Magyarországon a parkolótársaságok és a BKV-ellenőrök azok, akik a leggyakrabban visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal. Ha ezek a társaságok nem a zsarnoki logika szerint működnének, akkor a parkolótársaságoknál áttekinthető rendszer lenne

Voltaképpen egyet is érthetnék vele, ám én a potyázókat elítélem. Becsületesen megveszem a bérletet, ami azért is olyan rohadt drága, mert rám terhelik a bliccelők által kiesett lóvét. Bár időnként azt látom, hogy a nagy rokoni és családi körben utazni vágyó kisebbségi  potyautasokat eleve fel sem engedik a tujára.

Nekem igazándiból egy jogi hősre, egy hús-vér jogász betmenre lenne szükségem, aki mintegy „fogyasztóvédelmis híró” védené a minimális  jogaimat. Mehetne például a mobiltelefonos céghez, amely zsarnoki módon kizsákmányol. Hülyének néz és valójában hülyének is érzem magam, ha ránézek a számlára. Tudniillik nem értem azt a sok betűt és számot.

Ebben a hónapban pl egy darab sms-t se küldtem, alig telefonáltam és mégis olyan magas volt a számlám, mint a pokoli torony. A jogibetemen bemehetne helyettem, helyettünk és jól megvédené a sok szerencsétlen ügyfelet. Sejtem, jó sok  dolga lenne. Mert nem csak a mobilosok, hanem az egyéb szolgáltatók is olyan bonyolult, követhetetlen számlákkal zavarják meg a nyugalmunkat, ami már-már bonyolultabb, mint az adóbevallás! Ilyen hősökre lenne szükségünk.

Hajrá jogi betmenek, hajrá elnyomottak, le a zsarnokokkal!
      
Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK

Szóljon hozzá!

Hirdetés