Hirdetés

Hajrá, Gyuri!

2011.02.06. 10:31

Hajrá, Gyuri!

Debrecen – Bírom Borost! A Gyurit, a bluesgitárost. A biciklist, a kutyasétáltatót, a színészt. Most se bringa, se kutya, se gitár. Viszont vannak igazi barátok!

Hirdetés

"Blues gitárosnak születni nem nagy kunszt! Megmondta a Leadbelly is: "Megtanulsz három akkordot, énekelsz rá valamit, ami a szívedet nyomja aztán kész a Blues." Nyilatkozta valahol hősünk. Akkor talán nem is sejtette, hogy a fránya szív néha kellemetlenségeket is okoz...

Boros Gyurit leginkább az Ölveti Blues Band -ből ismerhetjük. Ő írta a Pocsolyába léptem című dalt. Az érzés, amit közvetítesz, az a fontos! Nem pedig az, hogy egy perc alatt, hány hangot tudsz lefogni a gitárodon. A dal ezt igazolta ezért lett a magyar blues zene indulója. Ismerhetjük Gyurit a színházból is, hogy mást ne mondjak Hobóval kettőzve játszották a Falábú Jancsit a Liberté 56 című darabban. Jellegzetes alakja a városnak, úgy biciklizni mint Boros, olyan testtartással, olyan arisztokratikusan senki emberfia nem tud mint ő.

Az ismert muzsikus bő fél éve egy súlyos betegségen esett át. A nehezén már túl van ám még hátravan a hosszadalmas rehabilitáció. Noha az esetet nem verték nagydobra azt tudni lehetett, hogy az egyébként is összetartó blueszenészek segíteni fognak barátjukon.

Ott lesz majdan a Lovardában Demjén Rózsi, Földes László, Somló Tamás, Takács Tamás, Fekete Jenő, Lukács Laci és persze legkedvesebb debreceni zenésztársai. És ne felejtsük el a régi barátot Méhesi Zolit aki szép csendesen másokkal karöltve megszervezte a koncertet. Példátlan összefogás jött létre a Blues egy emberért című produkcióban.

Én ennyivel tudtam-tudom segíteni a március 26-i koncertet, hogy írok róla. És persze veszek jegyet a koncertre.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon. KATT IDE

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés