Hirdetés

Hirdetés

Eurovízió helyett Magyarvízió!

civishir.hu

2013.02.14. 08:57

Eurovízió helyett Magyarvízió!

Mondják meg őszintén, ki az, aki ma kíváncsi egy Palcsó Tamásra, Brasch Bencére vagy Vastag Tamásra? Önök fizetnének ezer forintot, ha Debrecenben koncerteznének? Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Olvasom, hogy a mi pénzünkből is működő MTV közel 40 millió forint nevezési díjat fizet az Eurovíziós dalfesztiválért. Erre még rájön a műholdas díj a versenyen induló éneklő művészünk szállása, etetése. És még az öt részes A Dal című válogató ami adásonként saccperkábé 10 millió. Na és a lényeg, általában úgy leégünk ezen az Euróvizión mint az állat! Akkor meg minek?

Nyilván vannak érdekcsoportok Magyarországon is, akiknek ez üzlet. Például azoknak a szerencsés dalszerzőknek, szövegíróknak, akik ott lehetnek A Dal válogatón. Brutálisan kellemes jogdíjakat zsebelnek be olyan „slágerek” után, amelyeknek nagy részét aztán az életben sosem halljuk. A belterjes énekesek, zenekarok is jól járnak. Mert kérem, ki az, aki ma kíváncsi egy Palcsó Tamásra, Brasch Bencére vagy Vastag Tamásra? Ha a felsoroltak ingyen hakniznak egyet a debreceni bevásárlóközpontban vagy fellépnek a Kossuth téren, akkor talán összejön pár száz ember. Ám arra roppant kíváncsi lennék, hányan néznék meg őket, ha mondjuk ezer forint lenne a belépő. Kedves olvasó! Tedd a szívedre a kezed, Te fizetnél értük?

Mi lenne, ha a közel 100 milliót az MTV normális dolgokra költené? Például rendezhetne egy megyék közötti pop-rock-tehetségkutatót. Megismerhetnénk  Békés, Vas, Heves és persze Hajdú-Bihar legtehetségesebb szerzőit, előadót, zenekarait. Lázba hozná az országot, naná, hogy én is küldeném az sms-t megyénk fiataljaira. És a legfontosabb, Európa nem alázna le bennünket újfent.  

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.