Hirdetés

Ember az Avason

civishir.hu

2012.01.29. 08:43

Ember az Avason
Gyurcsány Ferenc az Avason (fotó: vasnepe.hu)

Debrecen –  Vannak-voltak akik rogyadozó kéglijükből a szebb jövő reményében költöznek a nagy Való Villába. S lőn ki villájából hurcolkodik át egy lehasznált lakótelepre.  

Hirdetés

Utóbbi Gyurcsány Ferenc. Bár az efféle híres ember költözik a szegényekhez, nem újdonság a média világában.

Meg nem mondom melyik ker.tévében ment saccperkábé hat-hét éve. Akkori celebek (pl. Rokker Zsóti meg ilyenek) költöztek egy vagy két éjszakára hétköznapi halandókhoz. Ebből aztán jóféle összeállítást vágtak össze. Amolyan kacagtatósat. A dolog szépséghibája, hogy az egész parádé kamu volt. A nyomorult celebel kiment a stáb, aztán 4-5 óra alatt felvették az egészet. A nép meg azt hitte, tényleg ott aludt dunyhás ágyban és a kakas ébresztette.
Gyurcsány költözése a festőinek épp nem nevezhető lakótelepre nem volt ugyan eredeti ötlet ám mégis valahol telitalálat lett. Merthogy ő tényleg 3x vagy 4x24 órát ott héderezett. Kora reggeli futás a legendás cicanadrágban, piac, lángos evés meg mit tudomén.
Akik gyűlölik Gyurcsányt azokat nyilván nem hatotta meg ez a proli-marketing akció. Sőt újfent bele lehetett rúgni, hogy egészet politikai célzattal kreálta, hogy a kutya sem hívta, ő ment önként. Azt, hogy ez pártpromóció volt még a legelszántabb Gyurcsányista sem vitatja. Ott van az az új párt vagy mi, be kell dobni a köztudatba. Akár olyan áron is, hogy elmegy az ózdi hős, online tv show-műsorába. És itt álljunk meg egy pillanatra. Annyira lealázni magát valakinek, (konkrétan Gy. F.)hogy elkeseredésében már Majkával is jópofizik. Ez azért valljuk be, durva.!
Persze a politikusnak miként Rokker Zsótinak is kell a médiacirkusz. Ha nincs kamera nincs újságíró akkor a celeb vagy politikus, vagy politikusceleb hónapok alatt egy senki lesz.
Most pedig olyat írok amiért valószínűleg az összes ismerősöm töröl a facebook-ról, tán még a balosok is. Szóval szerintem mindezek ellenére Gyurcsány ezt frankón csinálta. Három vagy négy napot bevállalt és az korrektül teljesítette. Szórakoztatta, felpörgette az Avason élő embereket. A naivabb lelkületű panel lakóknak talán még reményt is adott néhány órára. Hangsúlyozom: néhány órára. Jól járt a Jobbik is hiszen hőböröghettek egy jót Gyurcsány ellen. Viszont nem költöztek!!!! A többi politikusnak pedig feladta a leckét, hiszen végeredményben jók lettek az avasi napok mutatói. És ha valami népszerűséget hoz, azt politikus természetszerüleg nem hagyja ki. Figyeljék meg, lesz itt költözés rövidesen. Még lepukkantabb lakótelepek, szegény falvak, titeket senki nem ment meg a politikusinváziótól. Készüéljetek.

Végezetül ajánlanék egy szép novellát. Csakhogy valóban hitelesen megismerjük a nyomorban élők életét. Régi könyv ugyan, ám a szegénység 60 év után sem lett elviselhetőbb.

Az Emberek a havason témája Nyírő József novellája alapján a társadalmi egyenlőtlenség, a kiszolgáltatottság, a megalázottak és megszomorítottak világa.
Szőts István 1942-ben forgatott Emberek a havasonja az egyetemes filmművészet világszerte becsült darabja.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés