Hirdetés

Elvette a focit a maffia!

civishir.hu

2012.05.27. 11:51

Elvette a focit a maffia!
A kép illusztráció

Először is mérhetetlenül büszke vagyok a DVSC veretlenségi sorozatára, és a hatodik bajnoki aranyéremhez. Ez az írás nem a Lokiról szól. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

 Bennük még hiszek! Bár valószínűleg őket sem nézem meg többé! Számomra a foci esztétikai érték volt. Még a magyar is. Úgy néztem mint egy modern stratégia játékot. Ahogy azt Hans Ulrich Gumbrecht megfogalmazta: Az erőszak és az intelligencia bonyolult kombinációja. Míg az ókori görögök a magányosbajnok – eszmében hittek addig a 20. századtól a csapatjáték dominál. Naná, hogy én is a focit választottam irgalmatlanul régen. Szűk egy éve kezdték kicsavarni a kezemből kedvenc sportágamat. Épül az új stadion amit úgy vártam, de úgy tűnik azt is bebuktam.

Az egész azzal kezdődött, hogy úgy egy éve kezdték sorra lecsukni volt és jelenlegi focistákat, játékvezetőket. Előkerültek a focival kapcsolatos aktuál viccek. Pl. „ A feleségem bundát kért a születésnapjára. Kiírtam neki lemezre a Siófok-Zalaegerszeg meccset. „ Brutális rossz vicc, de van alapja. Az elmúlt év júniusában induló hazai tipp-mix csalás felgöngyölítés azóta is tart. Szinte minden hónapban letartóztatnak néhány játékost és már sajnálatos haláleset is történt azóta.

Én naivan azt gondoltam, hogy 2011 júniusától már nem mernek bundázni Magyarországon a játékosok. Figyelik a pályákat az eredményeket, a szurkolók is kezdtek bepöcceni, úgyhogy legalább ez a bajnoki év tiszta lesz. Gondoltam én. Rosszul. Az a fajta pofátlanság ami a magyar fociban felbukkant, minden képzeletemet felülmúlta. Aki látta a Ferencváros-Pápa mérkőzést tudja miről beszélek. Nálam mellesleg az volt az utolsó csepp a pohárban. Pontosabban ami utána történt. A NAGY SEMMI! A NAGY ORSZÁGOS KUSS!!!! Mint az esetek többségében ezt is megkajáltatták a néppel. Haragszom mindenkire aki tehetett volna magyar foci megtisztitása ügyében lépéseket. Nem tettek! Vagy mert benne vannak a buliban, vagy mert gyávák.

Én csak egy szimpla meccsnéző voltam, aki megunta, hogy szivatják a zöld gyepen elért bohóckodással! Mától nem nézek focit. Sem magyart, sem nemzetközit. Az Európa Bajnokságot sem. Leszoktam a fociról. Örökre. Köszönöm tipp-mix maffia!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés