Hirdetés

Egyszerre Gazdagok és Istenek

civishir.hu

2012.06.10. 08:46

Egyszerre Gazdagok és Istenek
Fotó: illusztráció

Óriási összegek gomolyognak egymás mellett a magyar korrupciós szivárványban. E különös természeti csodát azonban az ország jelentős része szabad szemmel nem láthatja. Csak az Istenek! Szakács Béla írása

Hirdetés

Kapkodom a fejem az elmúlt egy hét híreire. Olvasom, és alig hiszek a szememnek midőn látom, hogy a politikai elit bankszámlája egy év alatt mennyivel emelkedett. Aztán rendőri vezetők kerültek előzetesbe, akiket súlyos korrupcióval gyanúsítanak. Ehhez kapcsolódik, hogy előzetesebe került egy ismert vállalkozó is aki állítólag a főzsarukat pénzelte. Ezzel még nincs vége. Kezd egyre inkább kirajzolódni, hogy az elmúlt évtized magyar labdarúgását teljesen beárnyékolja az internetes fogadási csalás. Mind többen rebesgetik, hogy a ligakupa mérkőzések legnagyobb része bunda. Néhány labdarúgó csapat kizárólag a manipulált mérkőzésekre szakosodott. Jelentős csalások történtek a legutóbbi VB-n és a most kezdődött Európa Bajnokságon sem lesz minden meccs teljesen tiszta! Bár a hirtelen kiragadott híreknek semmi köze sincs egymáshoz, egy mégis összeköti őket. A pénz! Az a hihetetlenül nagy pénzt amit a magyar nyomorgók, a szegények, vagy a középrétegnek csúfolt adófizetők sosem láttak. Még álmukban sem. Nem bírnak ők ekkora milliárdokról álmodni. Talán még az évi 28 milliós jövedelmet sem tudjuk elképzelni, mert egyszerűen elképzelhetetlen. Óriási összegek gomolyognak egymás mellett a magyar korrupciós, szivárványban, ami szabad szemmel nem is látható. Csak az Istenek látják!

Csak sejteni véljük abból a pár, hiányos sorból amit a média elénk mer dobni. Merthogy a magyar média is be van ám tojva. Fél a politikusoktól meg az erős emberektől. Szidni nyilván meri őket, ám a teljes igazságot, még ha tudják is, nincs bátorságuk megírni. És ennek semmi köze a sajtószabadsághoz. Mert elvileg bármiféle disznóságot leközölhet egy lap, bemondhatja a rádió.

A nagy pénzes mocskos üzelmeket elnyeli az idő. Ezen írásban véletlenül kiragadott hírekre pár hónap múltán már senki sem emlékezik. A politikai elit ugyanúgy nagy lóvét vesz fel, a gyanúsítottak kiszabadulnak, a focibunda is megy tovább, legfeljebb lesz néhány tiszta mérkőzés is a ligakupában. Végezetül: nyújtsa fel a kezét akinek kezd elege lenni ebből mocsokból! Meg a magyar Istenkirályokból.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés