Hirdetés

Hirdetés

Dolgoztam az Alkotmányon

blog.civishir.hu

2011.03.06. 11:00

Dolgoztam az Alkotmányon

Debrecen – Személyesen Magyarország Kormánya küldött levelet számomra. Elsőre azt hittem belekerültem a felső tízezerbe, de Baranyai bácsi is kapott ugyanilyet és a komplett lakóközösség.

Hirdetés

Hirdetés

Megkérdeztek tehát engem is az új alkotmányról. A régit nem nagyon ismertem, mert nem volt kötelező olvasmány. Viszont én nem vagyok birka, beleakarok szólni a jövőbe! Éppen ezért rászántam három órát, hogy segítsem kvázi önkéntesként a politikus munkaerőt.

Amúgy nehezebb kérdések vannak benne mint egy nyelvtan pótérettségin. Eleve azzal kezdődik az összes kérdés, hogy Vannak, akik azt javasolják... De kik???? Hát honnan tudjam én? Híradót nem nézek mert a kereskedelmiben mindig gyilkosság van a közszolgálati meg dögunalom lett. Szóval kik azok a Vannak???? Eszem megáll! Ha én valamit nem értek, akkor én azt nem nagyon értem. Megkérdeztem Baranyai bácsit ő szerint a  Vannak, a Fidesz-KDNP, de ha nem akkor a nemzeti konzultációs testület tagjai. De neki mindegy Ő beikszeli az összes kérdést, mert nyerni akar. Azt hallotta, hogy akik helyesen kitöltik és visszaküldik a kérdéseket kapnak egy autót! Mondom neki az a Ridör Drájgyeszt újság, ők küldenek slusszkulcsos játékot. Ez komoly felelősségteljes akármi. Saját kezünkbe a sorsunk, ahogy a focisták szokták mondani.

Baranyai bácsi azért nem mondott butaságot, mert valahol ezek a „Vannak” mondják mindig a jó mondatokat, azt amit ikszelni kell. Mert ki az aki arra a kérdésre, hogy az új alkotmány vállaljon kötelezettséget a jövő nemzedék iránt, hogy arra a 2-est tippeli meg. Tudniilliik, hogy a a jövő nemzedéke rohadjon meg. Ilyet senki nem ír. Még Baranyai bácsi sem.

Nagy nehezen kitöltöttem, azaz beikszeltem a 12 kérdést, és elolvastam Szájer József és Szili Katalin görcsös és közhelyektől hemzsegő írását. ( Mi lenne ha egyszer valami dögös buzdítást írna valaki?)

A 13-as kérdéshez is írtam, noha véleményem szerint azt nem is volt kötelező kitölteni. Ime az a bizonyos 13-as kérdés: Az Ön személyes javaslatai az új magyar alkotmány által védendő, a korábbiakban fel nem sorolt értékekről, elvekről:...

A következőket válaszoltam: Az javaslom, hogy aki becsületesen dolgozik, befizeti az adóját, tisztességesen felneveli a gyerekeit, elsepri a havat a háza elől, az olyan embereket ne cseszegessék ebben az országban. Aki meg csal, lop, hazudik azt vágják pofán!

Szakács Béla debreceni lakos

Olvasd Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon!

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.