Hirdetés

Hirdetés

Diploma helyett rokont adjanak!

civishir.hu

2011.08.07. 08:23

Diploma helyett rokont adjanak!

Debrecen – Nem csak a testet az agyat is kell karban tartani. Aki nem tréningezi a gondolatait lehülyül és egyszerű lesz mint a sárga tányér.

Hirdetés

Hirdetés

Jutott eszembe mindez az egyetemi pótfelvételi idején, ami konkrétan mostanság van. Gondoltam új mederbe terelem életem és beiratkozok valahová, mintegy „így mulat egy magyar úr” alapon. Ezt az asszociációt nem fejteném ki teljesen, mert én se nagyon értem.

Na szóval egyetem, pótfelvételi, nézzük. Szemet szúrt a környezetvédelmi mérnöki lehetőség. Apszolute nekem találták ki. Jó levegőn mérném a zajszint, lég- vagy vízszennyezettséget. A munkavégzés gyaloglással, járkálással jár együtt, ami egészséges, jó fizikumú és állóképességű embert kíván. Ez vagyok én!

A környezetvédelmi mérnök tevékenysége részben irodához, íróasztalhoz kötött, részben a szabadban folyik, de viszonylag szabadon oszthatja meg idejét a külső, terepi munkák és a belső, irodai munkák között. Kíméletlenül pompás, hiszen akár munkaidőben tudnék Füles rejtvényújságot venni! Na, hogy mégsem leszek környezetvédelmi mérnök az legfőképpen azért van, mert eszméletlenül magabiztosan állítom, nem tudnék vele elhelyezkedni. De hasonlóképpen így vagyok jó néhány pótfelvételis szakkal.

Egyébiránt az rögtön feltűnt, hogy minden szak ígér, fűt-fát. Abból is a legjobb fűt, legszebb fát! Namost egy diploma ára 3-4-5 év, szabadidő plusz még fizetősön több mint 1 millió Ft. Aztán még ott van a büfében elfogyasztott kávék, szendvicsek ára. Ez így már komoly összeg, meghaladja egy középkategóriás használt autó értékét. De a használt autóra garanciát vállalnak, egy diplomán meg, mégiscsak csak végzés után derül ki, ér-e valamit.

Miért kellene egy 18 éves fiatalnak komplett HR szakértőnek lennie, hogy tudja, ér-e valamit a szak, ahová jelentkezett? Miért nincs egy objektív független kalauz, ahonnan tájékozódhat, vagy miért nem kérhető számon az egyetemen, ha semmit nem ér a kiadott papír? De legalább valami távoli rokont biztosítanának ezért az egy milláért, aki benyom bárhová.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.