Hirdetés

Debrecen legendája

blog.civishir.hu

2010.10.31. 11:17

Debrecen legendája

Debrecen – Gyerekkoromban azt mesélték, hogy a szomszéd falú határban a káposztaföldön fél napig a Kossuth rádió szólt a káposztákból. Egy embernek meg a saját tömött fogából hangzott fel a Játék és muzsika szignálja.

Hirdetés

Hirdetés

Amikor nem ment jól a matek (vagyis szinte mindig), azzal vigasztaltam magam, hogy Einstein is megbukott matekból. Nyilvánvaló, hogy nem bukott meg, de még ma is előszeretettel hozzák fel ezt a példát. Akkoriban szájról szájra mentek a legendák most meg az interneten hülyítik az embereket. Minap azt olvastam egy netes körlevélben, miszerint Szibériában a tudósok több ezer méter mélyre lefúrtak. De olyan mélyre, hogy elérték a poklot. A területet azóta körbekerítette a hadsereg. Kvázi lezárták a pokolhoz vezető utat.

A legnagyobb probléma, hogy ezeket rengetegen elhiszik.

Épp ezért, mert van rá felvevőpiac egyre több legenda kering a világban. Legnagyobb részüket mostanság gyártottak. Nagy vihart kavart fel két-három éve a Rolling Stones elnevezésű beatzenekar gitárosának Kéth Ricsárdnak a kijelentése miszerint a saját apja hamvait összedarálta némi kokainnal majd felszippantotta. Elhitték sokan ezt is.

Összehasonlításképpen leírok egy igaz legendát, hogy lásák milyen nagy a különbség a kitaláció és igazság között. Attila a világhírű hun uralkodó kardját a legenda szerint felsége Ildikó elhozta a mostani Debrecen területére és itt jó mélyen elásta.

Olvassa tovább Béla blogjában! KATT IDE

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.