Hirdetés

Csak államcsőd ne legyen

blog.civishir.hu

2010.09.26. 20:15

Csak államcsőd ne legyen

Debrecen – Az igazat megvallva egy esetleges államcsődtől jobban félek mint egy foggyökérkezeléstől. S bár optimista vagyok de azért bennem  is ott bujkál a kisördög.

Hirdetés

Egyre többen riogatnak azzal, hogy Magyarországot is eléri az összeomlás. Konkréten épp ma küldetek emailt amelyben Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem professzora, azt vizionálta, hogy Ukrajnát, Romániát és Magyarországot is elérheti az államcsőd.
Elolvastam a neves és igen okos szakember szavait és a frász kerülgetett. Tudniillik rádöbbentem, nem tudom mit kell tennem ilyen esetben. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Szerintem egy esetleges államcsődre fel kellene készíteni az embereket. Legalább úgy mint ahogy a munkahelyen a baleset és tűzvédelmi oktatás is van. Ott legalább elméletben megtanuljuk miként kell használni a poroltót. Sok értelme ugyan nincs, de legalább megkapjuk az esélyt arra, hogy akár meg is menthetnénk az égő vállalatot a tűz martalékától.
Az államcsőddel az a bajom, hogy a kisemberek tudják meg utoljára. Addigra már felvásárolták a jól informáltak az aranyrudakat, átették a pénzüket ingatlanba, euróba vagy mitudoménmibe.

Az persze más kérdés, hogy ha most megtudnám mikor lesz államcsőd akkor sem vásárolnék aranyrudat, mert miből? Viszont három rúd téliszalámit igen. Most még viszonylag olcsón. Nem is beszélve a májkrémről és babkonzervről amit felhalmozhatnék időbe.

Olvasd tovább Béla blogjában! KATT IDE


FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés