Hirdetés

Csá csumi csá Csónakázó-tó

civishir.hu

2012.09.09. 09:35

Csá csumi csá Csónakázó-tó

Személy szerint nem szeretem a debreceni Csónakázó-tavat. Csúnyának találom és lehangolónak. Ráadásul alig látok rajta vízi utasokat. Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

Persze szép emlékeim is vannak a betonlavorról. 1979 kora nyarán jómagam is beleugrottam amikor a DMVSC megnyerte az NB II. Keleti-csoportját és hosszú évek után ismét a legmagasabb osztályba kerültek Menyusék. Szegény Menyus (Menyhárt Ernő) azóta megjárta a börtönt és a népszerű Csónakázó-tó sem arról álmodott bő három évtizede, hogy a város egyik csúfpontja lesz.

Márpedig az lett. Ezt az is beismeri, aki ellenzi a lebontását, így ebben a formában valóban „tájseb”! Kósa Lajos fogalmazott így egy lakossági fórumon ahol a Parkerdő Pallagi út és a Nagyerdő körút közé eső területének beruházásáról volt szó. Nem kizárt, hogy néhány napig Fidesz-bérenc leszek, ám kijelenthetem: tökéletesen egyetértek a polgármesterrel. Főként úgy, hogy a tervek szerint a tó helyén mélygarázs épülne, a tetején parkkal és úgynevezett ködszínházzal.

Szeretem én is a régi dolgokat, pl a Békás-tavat a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, a „vizesést”…, ezekért fájna a szívem. De egy betonépítmény ami leginkább szeméttárolóként funkcionál, azért nem fáj a szívem. Engedjük el, búcsúzzunk tőle. Csá csumi csá, ahogy a „nagy klasszikus „ Majka mondta. Nem is értem miért pont ő jutott eszembe a Csónakázó-tó kapcsán. Talán mert mind kettő olyan egyszerű, mint a sárgatányér.

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.

Szóljon hozzá!

Hirdetés