Hirdetés

Biciklitolvajok

blog.civishir.hu

2011.02.20. 09:57

Biciklitolvajok

Debrecen – Itt a tavasz! Ezt a jó hírt nem a meteorológusoktól tudom. Sokkal megbízhatóbb forrásból. Dolgoznak a bicikli tolvajok Debrecen utcáin, pincéiben, garázsaiban egyszóval mindenütt ahol fellelhető a lopnivaló.

Hirdetés

Ezek a tolvajok korántsem olyan szimpatikusak mint Vittorio De Sica világhírű filmjének főszereplői. Ráadásul ott Ricci azért lop kerékpárt, mert csak akkor kaphatja meg a plakátragasztói állást.

Korunk bicikli tolvajai már mesterségként űzik a szakmát. Apáról fiúra száll a tudomány és jól kiépített kapcsolatrendszer is kell hozzá. Tudniillik a bringákat átszerelik, utaztatják, hogy pl. a városunkban lenyúlt jármű Csongrád megyében találjon gazdát. Komoly logisztikai tevékenység ez. Ebbe a csapatba nehéz bekerülni, ide születni kell.

Mégis, hiába ez a nagy múltra visszanyúló tradíció, az évtizedek óta kifinomult szakmai hozzáértés a bicikli tolvajok mégis a földkerekség legutálatosabb emberei közé tartoznak. Igazi élősködők. (Az élősködő vagy parazita (régiesen: élősdi) egy másik faj, (a gazdafaj) egyedeinek testében vagy testfelszínén él, és annak testéből táplálkozik. Forrás wikipedia)

Nem véletlen a közutálat hiszen többnyire kispénzű embereket károsítanak meg, olyanokat akiknek nincs pénzük autóra és így járnak munkába. Ellopni egy gyerek születésnapi ajándékát, mi ez ha nem szemétség. De ugyanúgy bántó ha egy tehetősebb embertől lopnak, aki épp azért járna biciklivel, hogy egészségesebben éljen, hogy ne károsítsa a környezetet az autójával, vagy csak épp nem szeretne elkésni.

Tudjuk azt is, ha veszünk mondjuk egy 30 ezer forintos kétkerekűt, amint kihozzuk a boltból már csak 20 ezret ér. Ekkora összegért meg nem jár dutyi. Tudják ezt a tolvajok is.

Biztos vagyok benne, amennyiben nem kellene tartanunk ezektől a parazitáktól minimum kétszer annyian bicikliznének Debrecenben. A szülők nyugodtabban engednék délutánonként a srácokat kerózni, és nem azon aggódnának mikor veszik el a tőlük erőszakkal a biciklijüket.

Nem vagyok nyomozó, de feltételezem, rövid úton ki lehetne deríteni kik mozgatják a szálakat, kik vásárolják fel a lopott árút. És ha meglennének a tettesek? ÁÁÁ, fenét börtön. KÖZMUNKA!!! Bicikli utakat építtetnék ezekkel, hogy valami hasznosat is tegyenek nyomorult életük során.

(Utóirat: Pont mikor –e sorokat írom, hívott Koroknai Árpád a P.Box énekese. Tényleg itt a tavasz, mert az ő biciklijüket is ellopták. És még kikét?)

Szakács Béla debreceni lakos

Olvasd tovább Béla írásait a blog.civishir.hu oldalon. KATT IDE

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés