Hirdetés

Hirdetés

Beszari beatzenészek

civishir.hu

2011.08.28. 07:57

Beszari beatzenészek

Debrecen – Elképesztő, hogy a hazai pop-rock zenészek és szólisták mennyire képtelenek összefogni egy-egy ügy (és itt nem segélykoncertekről beszélek) érdekében. Történetesen önmaguk érdekében.

Hirdetés

Hirdetés

Birka módjára eltűrték, hogy az utóbbi 5-6 évben szinte teljességgel kiszorultak az országos televiziókból, rádiókból. Testközelből bambulták végig, amint tönkremegy a lemezipar. Úgy táncolnak, ahogy a koncertszervezők fütyülnek. Akik meg bekerülnek valami bulvár show-ban, hajlandóak idiótát csinálni magukból.

Bő harminc évvel ezelőtt egyszer már nagyon elásta magát az akkori popszakma krémje, a legendás 1980-as tatai popszakmai konferencián. Végig kuss-ban voltak amikor Tóth Dezső a kor művelődési miniszterhelyettese és egy KISZ-es csaj, nevezetesen Lendvai Ildikó arra akarta rávenni a sztárokat, hogy határolódjanak el a VHK, Kontroll Csoport, Neurotic, Bizottság és más underground bandáktól. Akkor kellett volna kollektívan kivonulniuk a teremből. Naná, hogy nem tették. Akkor sem volt, most sincs összefogás. Aki veri a nyálát azt elszipkázza valamelyik politikai erő és ott lecsillapodik. Pedig óriási lehetőség rejlene ha végre felismernék az erejüket. Ha csak 1000 (a legnagyobbaktól a fiatal tehetségekig) létező zenekart számolunk a hozzájuk tartozó rajongókkal akár 2-2,5 milliós tömeget képesek megmozgatni.

Mi mindent lehetne elérni ekkora erővel! Pl. Kikövetelhetnék, hogy a rádiók akár 50 százalékban magyar zenét játszanak.
Bojkottálhatnák azon cégek termékeit akik a kereskedelmi tévék sztárcsináló műsoraiban hirdetnek. Kétmillió ember aláírása már a Parlamentnél is kiveri a biztosítékot. Elérhetnék, hogy bizonyos óvodákban az óvónénik ne bömböltessék azt a bizonyos Mizuuu slágert! Végre ismét lehetne magyar csapat a Sziget Nagyszínpadán. Hosszú a sor, számtalan lehetőség lenne az összefogásban ha véget vetnének ennek az érthetetlen impotens viselkedésnek. Ébresztő beszari banda!

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.