Hirdetés

Benzingerültség

blog.civishir.hu

2011.01.16. 13:36

Benzingerültség

Debrecen – Az elkövetkezendő három nap és három éjjel a benzinkészítő szakma rémálma lesz. Feltéve ha a hétfőn (január 17-én) kezdődő 72 órás ne tankojjá akció során az emberek úgy el kerülik a benzinkutakat mint celeb a könyvtárat.

Hirdetés

A Cívishir már beszámolt arról miszerint egy internetes körlevél arra buzdítja a lakosságot, hogy január 17,18,19 -én senki ne tankoljon és akkor hátha megrémülnek a milliárdos kőolaj-ipari cégek és félelmükben csökkentik az üzemanyagárat. A teljes cikk ezen a címen elolvasható: A nép visszavág: három napig ne tankolj.

Alapjában véve tetszik az ötlet, bár enyhén szkeptikus vagyok a sikerében. Sajnos mi egy nagyon autóhomoszexuális ország vagyunk. (Szándékosan nem akartam kocsibuzit írni mert az olyan csúnya szó.)

Ilyen alapon tehát vannak ellenérzéseim. Biztos vagyok benne, hogy ésszerűen legalább 30-40%-al lehetne csökkenteni hazánkban a gépjárműforgalmat. Na akkor vakarhatná a fejét a benzingyáros külföldi hipermilliárdos. Játszunk el a gondolattal mi történne ha valaki aki a Nagyerdőn él és a belvárosban dolgozik villamossal járna? Mi történne ha tavasszal-nyáron biciklivel gurulnánk a munkahelyre? Netán gyalog! Sokan azt gondolják ez nem egyszerű, pedig dehogynem. Én pl. sosem használok személyautót és mindenhová eljutok. Ha nagy ritkán betévedek egy benzinkúthoz veszek egy sportot és már megyek is tovább.

Nem fizetek súlyadót, parkolást nem veszek ótóstáskát, mókusfarkas kulcstartót, majmos légfrissítőt. Nem aggódom, hogy este ellopják a járművet ecetera, ecetara. Azt viszont aláírom, hogy mondjuk Szolnokról gyorsabban Debrecenbe érünk autóval mint gyalog.

Nem vagyok én négykerék ellenes, de azt gondolom átestünk a lóerő másik oldalára. Tankolunk mint a gűzű, nyomjuk a gázt közben az üzemanyag tulajdonosok nem győznek focicsapatot venni annyi pénzük van. Még a végén a Fradit is megveszik ha így gazdagodnak.

Ez a három nap sajnos fityfiritty amennyiben csak pár százan csatlakoznak. Nagyobb összpontosítás kellene itt a kizsákmányolt oldalon. Sokkal nagyobb összefogás. Önmagunkért.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon!

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés