Hirdetés

A lázadás komoly valami!

civishir.hu

2012.03.04. 11:54

A lázadás komoly valami!

Debrecen – Bandi írt hozzászólást a legutóbbi blog-bejegyzésemhez (A belváros le van szarva!) Nem igazán értem mi vezérlete, ezért azt javaslom fejtsük meg együtt Bandit. Illetve találjuk ki, mintegy kalákában, hogy érdemes-e lázadni napjainkban.

Hirdetés

Hirdetés

Nézzük először is Bandi sorait. „Miért nincs Debrecenbe soha egy tüntetés vagy egy lázadás? Még sose voltam ilyenen! Én is tüntetnni akarok!!!! De hova vonulhatnánk!? Mert ugye vonulni kell, mert máskülönben a rendörök könnyen oszlatnak... talán a lakóparkokba lehetne!? Vagy a zászlós házakhoz akik sajátjuknak érzik ezt a becstelen országot? Miért az iskolapadot verik debrecenben a diákok????”

Ezt írta tehát Bandi, aztán még javaslatot tett, hová lehetne még vonulni Debrecenben. Először is óvatosan a lázadással, mert az komoly dolog! A lázadás az állam elleni bűncselekmények csoportjába tartozik. Büntetik. Akár 2-8 évet is ülhet a magyar lázadó, ha nincs szerencséje egy cellába kerülhet valami undorító celebbel is. A tüntetés más kategória. Tüntetni minden demokráciában lehet. Tudjuk, vannak már megélhetési tüntetők is, akik télben fagyban mennek óbégatni holide-holoda. Némelyik már számlaképes is!

Szóval tüntetni lehet, ám lázadni az tényleg veszélyes. Hajón különösen. De szárazföldön is. Lázadónak születni kell, tartja a mondás. Ám ez hülyeség. A lázadót az alkalom szüli. Valaki reggel még kispolgárként ébred, estére meg már hős lesz vagy halott. Vagy mindkettő. A lázadókban az a legveszélyesebb, hogy nem igen lehet rákészülni azoknak, akik ellen irányul. Szinte derült égből villámcsapás. Itt nincs előre festett transzparens, ingyenbúsz, ingyenvonat. Minden ember maximum egyet lázad az életben. Mondottam volt, belelehet halni, börtönben raboskodni, illetve nagyot lehet bukni felfelé. Persze ez nem mindenkinek sikerül. De már volt rá példa.

Miként nincs nevelési módszer a kamaszkori lázadás és szembefordulás elkerülésére, a felnőttkori lázadásra sincs recept. Ha valaki mégis lázadásra adja a fejét, mert úgy van vele, hogy annyira reménytelen az élete, hogy nincs más kiút, akkor jó ha tudja: Nem büntethető lázadás miatt az a résztvevő, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az erőszakos cselekmények megkezdése előtt elhagyja.

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.