Hirdetés

A guberációs rendszer diadala

civishir.hu

2012.06.03. 13:13

A guberációs rendszer diadala
A kép illusztráció

A lomtalanítás voltaképpen a lakóközösség és a lomokat elszállító debreceni cég közös ügye. Ám megjelenik a nevető harmadik... Szakács Béla jegyzete

Hirdetés

...aki szétcincálja az AKSD és az adófizető romantikus kapcsolatát. Május 30-án a kora délutáni órákban leendő vevők érkeztek volna hozzánk. Reméltük talán épp ők vásárolják meg a lakásunkat. Macskát eldugtam a kamrába, gyerekholmikat, játékokat bepréseltem a szekrénybe. Barátságos hangulatot teremtettem. A megbeszélt időpontban csörgött a telefon. Az ingatlanközvetítő volt. Olyan hangon, mint aki Edda dalokat éneklő ufót látott elmondta, hogy vevők amit beértek az utcánkba, három másodperc gondolkodás után fejvesztve elmenekültek a környékről. Az egyébként pedáns lakóövezetünk puszta látványa azokban az órákban valóban rémületre adott okot. Ezt rögvest megtapasztaltam amit kinéztem az ablakon.

Amennyibe ismerném személyesen, akár hivhattam volna telefonon Emir Kusturicát, hogy forgathatja a Cigányok ideje legújabb részét. A lakásunk előtt ideiglenesen állomásozó mintegy három Barkas busznyi statisztéria eleve adott volt egy jófajta tömegjelenethez. Imádott utcánk meg olyan állapotban került, hogy akár Belgrád bombázását is lehetett volna rekonstruálni.
A helyzet az esti órákban tovább romlott. Előkerültek az iszonyatos hangú hordozható flexek. Amint az összes rugót kivágták a kidobott sezlonyból megindult a harc a területért. Merthogy újabb és újabb guberálók érkeztek, akik nyilván szerették volna kivenni a részüket a kipakolt kincsekből. Vér ugyan nem folyt, de a verbális fenyegetések a kibelezést is megemlítették. Este azon gondolkodtam, felhozom a pincéből családunk egyetlen értékét a biciklit és elrejtem az ágy alá. De úgy voltam ezzel, amíg ott az utcán a potyacucc, a pince nincs veszélyben.

A lomtalanítás régen egy szeretetteljes ünnep volt. Megszabadultunk a kacatoktól, levegőhöz jutott a pince. A lomtalanítás voltaképpen a lakóközösség és a lomokat elszállító cég közös ügye. Ám megjelenik a nevető harmadik aki szétcincálja az AKSD és az adófizető romantikus kapcsolatát. Napokig csak papírdarabokat, melltartó pántot és nylon zacskókat hordoz a szél. A mai modern világban már nem ritka az olyan GPS ami meg mutatja épp hol van lomtalanítás. A számítástecnika és az ősi manuális munka diadalát nem lehet nem észre venni. A jövőben meg kell tanulnunk elviselni. Más választás nincs. Még egyszer elmondom! Más választás nincs! Semmilyen értelemben.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés