Hirdetés

Hirdetés

A Fesztivál!

civishir.hu

2011.07.24. 11:00

A Fesztivál!
Élmény volt! (Fotó: Ásztai Csaba)

Debrecen – Véget ért a Campus fesztivál. Fáj a szívem, hogy ennyi volt. Alapjában véve az lenne a normális ha úgy élnénk, ha annyi kultúrát szippantanák magunkba mint azt tettük az elmúlt négy napban.

Hirdetés

Hirdetés

Kultúrát írtam és itt szó nincs túlzásról, hiszen a rockzene immár kultúránk része. Jó volt látni újfent, hogy több ezren nézték, hallgatták végig azokat a kvázi kis zenekarokat is, akiről az országos média fölényesen tudomást sem vesz. Ami egy-egy jobb fesztiválon történik, az már a régi idők népművelői megszállottságát idézi. Képzeljük csak el, hogy egy mai tizenéves pl. honnan tud tájékozódni az értékesebb zenét játszó produkciók iránt?

A már említett országos média köztük a közpénzből támogatott m1 m2 Duna ugyan hajnali 3-kor képes bemutatni egy Manöken Proletárt, de főműsoridőben maximum Koncz Zsuzsa és Zorán kerülhet képernyőre. Egy tizenéves így mindenképpen a Campus fesztiválon szerzett benyomásaira támaszkodhat és döntheti el, hogy Brancsbencét hallgasson a jövőben vagy PASO-t.

Fontos dolgok ezek. Talán a legfontosabbak. A zenei és kulturális igény meghatározhatja a későbbi barátok minőségét is. Mert egy ízig vérig SP fun nem hiszem , hogy szót tudna érteni egy megszállott Angerseed rajongóval. Egy fiatalnak sok választási lehetősége nincs az országos szemétből, tök szerencse, hogy feltalálták az internetet, mert akkor már mindenki hülye lenne. És persze ott vannak a fesztiválok, ahol keresztmetszetet kapunk a jóból, hogy kiválasszuk abból is legjobbat. Mondom én, népművelés folyik itten. Fesztiváli szinten.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.