Hirdetés

Hirdetés

A csákmáték újratermelődnek

civishir.hu

2010.12.19. 10:56

A csákmáték újratermelődnek
Fotó: lanchidradio.hu

Debrecen – Jön a karácsony, jön a szeretet ám addig még van néhány nap. Használjuk ki ezt a fél hetet és utálkozzunk egyet a bejglik befalása előtt.

Hirdetés

Hirdetés

Nézzük mi a helyzet a hülyék frontján. Vegyük azokat górcső alá, akiknek minimális hatalmat adott az élet. Akik kihasználnak minden alkalmat, hogy mások életét megkeserítsék. Mondják: ők Csák Máté késői utódai. Azt azért tisztázzuk, Máté nem volt piskóta manus. Menő oligarchiaként saccperkábé tizennégy megyéje volt félszáz kastélya, saját pénzt veretett . Nyilván a kor száz leggazdagabb embere között szerepelt. Egy szó mint száz Csák Máté nem egy lúzer barom volt, hanem egy pofátlan kiskirály. Ráadásul 700 év múltán is pörög a neve.

Ezt a csákmátéságot viszont mostanság még akár pattanásos képű internetes portálok moderátorára is rásütik. Olyan aljasabb félére, aki kitörli a hozzászóllásokat, letiltja a netező jogosultságát stb. Ebben számára ki is merült a hatalmi tényező. Na ezek az igazi lúzerek. A hatalomtól megrészegült cyber hülyék. Ha átpörgetjük a 2010-es esztendőt valószínűsítem, hogy a kedves olvasónak is vannak ez irányú emlékei. Fut a busz után, látja a sofőr és amikor már csak egy méterre van az ajtótól hopsz...indul a busz. Gyalogost terrorizáló autós és fordítva. Portás aki a pokolba kíván mindenkit. Listáról bejutott megélhetési politikus, celeb aki már önmagát sem nézi meg a televízióban, szomszéd aki este tíz után zajong...Hosszú a sor.

Az a közös bennük, hogy közvetve vagy közvetlenül minimális vagy jelentős hatalmukkal belerondítanak a mi naptári évünkben.

Jön a karácsony, jön a szeretet ám addig még van néhány nap. Használjuk ki ezt a fél hetet és utálkozzunk egyet a bejglik befalása előtt.

A jó fene fog ezeknek megbocsájtani. Elvégre még nincs Karácsony.

Szakács Béla debreceni lakos

Olvassa Béla további bejegyzéseit a blog.civishir.hu oldalon.

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.