Hirdetés

A belváros le van szarva!

civishir.hu

2012.02.26. 02:43

A belváros le van szarva!

Debrecen – A Csapó utca elején élő ismerősöm majd' két éve képtelen eladni gyönyörű szép lakását. Amint a vevő megtapasztalja az erkélyén a galambszar nyomokat, menekülőre veszi az irányt.

Hirdetés

Hirdetés

Pedig belvárosi ingatlant vásárolni mindig jó befektetés. A galambok miatt úgy fest, még inkább lementek az árak. Ha nincs erkély akkor az ablakpárkányokat, függőfolyosót piszkitják össze, berepülnek a lépcsőházba. Egyesek szerint a galambok már a spájzban vannak!

Ha figyelmesen feltekintünk az ég felé mint Horváth Csárli, a belvárosi erkélyeken szürrealista tákolmányokat csodálhatunk meg. Csirkehálóból buherált fedéseket, májusfákra emlékeztető színes szalagokból készült riasztókat látunk. A klima dobozok, parabola antennák álcázását meg akár a NATO is megirigyelhetné, Mind több macska is feltűnik mostanság a belvárosi erkélyeken, hátha ők levadásszák a betolakodókat. Sajnos a macska türelmetlen, és elszántan ugrik az erkélypárkányon ülő galambra. Néha elszámítják magukat aztán plotty...négy emelet zuhanás. Az elvetemültek méreggel, parittyával, harci gázzal védik az otthon ékét de mindez szart se ér. Az lesz a vége, hogy EU önkéntesek lekamerázzák őket és felteszik a fészbukkra, hogy a debreceni paraszt gyilkol!

A belvárosban elszaporodott galambok ellen nincs humánus védekezés. Az se járható út, ha nagy hangerőn Guano Apes cd-t bömböltetünk. Marad a kiéheztetés. Nincs kaja, nincs belváros. Hátha akkor a Tócóvölgybe a Liget lakóparkba vagy a Paprika utcára repülnek eleségért. Aki viszont nem a belvárosban él, azt továbbra is eteti a Kossuth téri bázisukban az állatkákat, hogy legyen municiójuk leszarni Szabó Lőrinc vagy Petőfi szobrát.

Javaslom holnaptól legyen 47 ezer forint egy kiló kenyér, perec és mindenféle péksütemény. Akkor aztán az összes galamb meg sem áll Brüsszelig!

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.