Hirdetés

Hirdetés

Koccanjunk? Vagy inkább ne?

civishir.hu

2013.03.23. 09:23

Koccanjunk? Vagy inkább ne?
A kép illusztráció

A könny csordul ki a szememből... Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Van az úgy, hogy váratlan dolog történik az életünkben. Például mit sem sejtve ül valaki a kocsijában egy lezárt debreceni sorompó mögött, és várja, hogy elhaladjon a vonat, amikor hátulról beleszalad valaki, és ripityára töri a kocsiját. Persze a vétkes autójának alig történik baja, ez Murphy törvénye szerint így van rendjén. Mi történt? Mosásból jött, vizes autó, csúszós fékkel, figyelmetlen sofőrrel, ennyi az egész. És mi történik a koccanást követően? A hibás sofőrnek saját bevallása szerint ugyanúgy nem hiányzott a baleset, mint a vétlen félnek, hiszen most a másik kocsijával – amit egyébként nem használna – is ki kell állnia a garázsból, és azt lemosatni! A könny csordul ki a szememből.

A vétlen meg keresheti a megoldást, hogy a rendesen megtört járműve, amivel négyfős család szaladgál, szervezi az életét, mihamarabb használható legyen, hiszen nincs másik autó, és a gyerekeknek iskolába, a szülőknek az iskolától távol eső munkahelyre stb. kell eljutni időre. Mindezek után is próbál a károsult higgadtan intézkedni: van kötelező biztosítás, nem is filléres, jó nevű, országos hálózattal, nem pedig egy isten háta mögötti, mondjuk Bivalybasznádon egy, azaz egy darab képviselettel rendelkező biztosítónál.

A hirdetésben ráadásul azt ígérték, hogy gördülékenyen, könnyen intéznek ügyet, gyakorlatilag megelőlegezve a javítási költséget, csak hogy saját ügyfelük életét megkönnyítsék. Kedves tőlük, szinte hihetetlen. És tényleg: az ügyintézés során, javításra várva derül csak ki, hogy nem ennyire szép a menyasszony. A reklámszöveg méteres betűi között elrejtve, apró csillaggal mellékesen említik meg valahol, hogy ez nem minden díjcsomagban történik ilyen egyszerűen. Biztos vagyok benne, hogy sokan nem vesszük, nem vennénk észre. Nem azért, mert hülyék vagyunk. Naivak.

Sok emberből hiányzik az a bizonyos adag gyanakvás, rosszhiszeműség, ki hogyan nevezi. Lassan tanuljuk csak meg, hatalmas összegű tanulópénzek megfizetése árán, hogy az ördög a részletekben rejlik. És hogy mennyi kellemetlenség árán, arról sokan, sokféle sztorit tudnának mesélni.

Szabó-Kovács Patrícia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.