Hirdetés

Debrecen, készülj a hidegre!

civishir.hu

2012.11.19. 08:30

Debrecen, készülj a hidegre!
Síelőknek, kommandósoknak, fázó pofazacskójúaknak (A kép illusztráció)

Kinek van 260 ezer forintja télikabátra? Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Ha később is, mint szokott, de biztosan közeleg a téli hideg. Van, aki már régen beszerezte a télikabátot, olyan is, aki hordja a régit, mert egyszerűen nem telik újra. Akinek viszont igen, van miből válogatni, és az egészben a legjobb, hogy ehhez ki sem kell tennie a lábát a városból, bármennyire válogatós legyen is.

Mint mindenütt, ezen a téren is feltartóztathatatlanul fejlődők a technológia. Hogy mit kell tudnia egy kabátnak? Szerintem melegnek kell lennie, de nagyon úgy tűnik, engem a fejlődés már régen lehagyott, ezen a téren is. Van, aki kevésbé fázós, én speciel nagyon. Nem elég egy pufi dzseki, ami amellett, hogy alig ér derékig, még csúnya is. De legalább mindenütt kapható. Akit nem érdekel, hogy szembe jön-e vele az utcán naponta 45-ször ugyanaz a modell, amelyet ő is visel, illetve nem szeretne túl sok időt tölteni a kereséssel, annak a legmegfelelőbb választás. El sem lehet kerülni, tele vannak vele a kirakatok, ráadásul az ótvar „retro türkiz” és avas zöld árnyalatúval, messzire fénylő felülettel, rettenet hurkákba ráncolva. Szinte visít a kirakatokból.
Ha valaki rosszul van ezektől, és nem zavarja, ha a kabátja nem vízálló, beszerezhet egy régimódi, klasszikus gyapjú modellt vastagabb vagy vékonyabb béléssel. Ezzel csak az a gond, hogy egyrészt stilárisan elég erősen kötött, másrészt fantasztikusan szívja magába a vizet. Ráadásul nem is mindenki engedheti meg magának.

De annak van ám igazán jó dolga, aki igen! Jó pénzért kaphatók valóban jó minőségű, nedvességet kivezető, de be nem engedő, szélálló, vízálló modellek, amelyek ráadásul jól is néznek ki. Sőt ennél is többet tudnak: azért a pénzért, amit kicsenget egy ilyen kabátért a boldog tulajdonos, a membrános felület 5 ezer milliméter (gyengébbek kedvéért: ez éppen 5 méter) vízoszlop nyomásának is ellenáll. Szóval, ha valaki esetleg az adriai könnyűbúvárkodás előtt jövő augusztusban elfeledné levetni a télikabátját, ne aggódjon: 5 méter mélységig nem fog beázni és károsodni az anyag!

Akinek pedig még ez sem elég, rongyoljon be egy nagyobb bevásárlóközpontba, igen, itt Debrecenben, és keressen akkumulátorról fűthető világmárkát! Nem kell ezért többet kicsengetnie 260 ezer forintnál, és már melegedhet is. A technológia megegyezik a pár ezerért kapható ülésfűtéssel. Persze meg kell fizetni az ötletet, és hogy ezt valaki a fázósok kedvéért kabátra alkalmazza, a maradék százezer pedig a márkanév. Már csak azt nem értem, ugyanennek a márkának a nem fűtőszálas modelljét miért úgy reklámozzák, hogy a legnagyobb hidegben is elegendő? Akkor minek a fűthető, ha már a másikban sem fázik senki? De ez a darab garantáltan nem fog annyira elterjedni, hogy minden második ember ezt viselje. Ha tehát valakinek megér ennyit az exkluzív megjelenés, és van rá pénze, amit nem tud értelmesebb dologra költeni, hajrá!

Szabó-Kovács Patrícia

Szóljon hozzá!

Hirdetés