Hirdetés

Hirdetés

Egy ártatlan dal veszélybe sodorhatja Magyarországot!

civishir.hu

2015.06.26. 17:59

Egy ártatlan dal veszélybe sodorhatja Magyarországot!

Szarkasztikusan lép fel az Európai Unió, Putyin, Szabolcs megye ellen, de nem kíméli a debreceni színházat sem. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Egy újabb ketyegő bomba került elő 1968-ból. Magay Klementina Almát eszem című dala miatt komoly konfliktusok elé nézhet Magyarország. A látszatra vidám, senkit nem bántó sláger óriási lavinát indíthat be hazánk megítélésével kapcsolatban.

Neves dalszövegelemzők is pillanatok alatt megőszültek, mikor rádöbbentek a szöveg veszélyességére. Az Almát eszem szarkasztikusan lép fel az Európai Unió, Putyin, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ellen, de nem kíméli a debreceni Csokonai Színházat sem. Nézzük csak mit is üzenhet ez a szerzemény!

Almát eszem, ropog a fogam alatt,
nem jöttél el, neked egy se maradt,
mással voltál, kiürült a kosár.

Kapásból nekiugrik az Európai Uniónak. A jó magyar almát menedzseli a dal, hogy az milyen ropogós, finom. Szinte abba sem lehet hagyni a fogyasztását. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmárban sorra vágják ki a fákat az alma filléres felvásárlása következtében. Az almaellenes maffia nyilván nem hagyja annyiban ezt a kurucos kirohanást. 

Almát eszem, szerelmünk széjjel szakadt,
nem jöttél el, csak a csutka maradt,
elmúlt minden, nálam semmi se vár.

A csutka kapcsán a debreceniek egyértelműen Csutka Istvánra gondolhatnak, a Csokonai Színház egykori igazgatójára. Már szárnyra is kelt a találgatás. Az egykori direktor szerepet vállal a Latinovits Színházban ?

A legkeményebb üzenet az utolsó sorokban lapul meg. Bele sem merünk gondolni mi lesz ha az orosz hírszerzés tudomására jut???!

Vártalak késő estig a szobámban,
járkáltam, mint megkergült szú a fában!
Jót nevettek az almák énmögöttem
mérges lettem, gyorsan mind megettem, 
elfeledlek, ne gyere soha már!

Na kérem, itt már csoroghat a hideg verejték a hátunkon. Nézzük csak! A szú, vagyis a SZU egyértelműen a Szovjetuniót rejti. Akit minősít is, megkergültnek nevezi. Miközben mi jót nevetünk rajta. A Ne gyere soha már pedig egyrészt az ideiglenesen hazánkban állomásozó haderőre vonatkozik, másrészt mindenféle kapcsolat megszüntetését sejteteti az utódállamokkal. Főként Oroszországgal kapcsolatban. Az a szerencsénk, hogy Putyin nem tud magyarul. Mert ő nem szereti a viccet.

Tegyük hozzá: mi sem. 

A videó IDE KATTINTVA tekintheő meg.

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

.