Hirdetés

Hirdetés

Sokan próbálkoztak. Senkinek nem sikerült. Eddig!

civishir.hu

2015.05.08. 17:05

Sokan próbálkoztak. Senkinek nem sikerült. Eddig!

Tyson, Tibi, Bodri,Psyho hihető figurák; akár a debreceni Trombitás sörözőben is feltűnhetnének egy legénybúcsún.

Hirdetés

Hirdetés

Láttak már önök olyan mozit, hogy egy második világháborús Tigris átmegy Szlovákiába, majd szarrá lő egy félig kész házat Párkányban? Két nindzsa is küzd a közeli gémeskút tetején, megjelenik a szlovák légierő, aztán egy tucat japán maffiózó. Mindezek közben a ház pincéjében az ősfloppit nézi Balogh Tibi és csapata és még egy Ebes FC futballmez is feltűnik a snittben! Na ugye! Ilyet még nem láttak! Többek között ezért is érdemes megnézni az Argo 2 című, Árpa Attila rendezte magyar vígjátékot.

Sokan próbálkoztak már hasonló műfajban filmet készíteni, de eddig senkinek sem sikerült. Nyilvánvalóan azért, mert nem alkottak olyan, már-már a végletekig tökéletes karaktereket, mint Árpa Attiláék. Tyson, Tibi, Bodri,Psyho hihető figurák, akár a debreceni Trombitás sörözőben is feltűnhetnének egy legénybúcsún.

A színészi játék, mondanom sem kell, kifogástalan. Az Argo 2-ben feltűnő Kulka János és Bán János telitalálat, de az epizódszerepben alakító Nyáry Zoltán (karaktere szerint roma származású hegedűművész) is a végletekig hiteles. 

A zenéket már nem is mondom. Korrekten megbújnak a filmben, jókor, jó helyen dübörögnek fel. Az Argo 2 valószínűleg egész Európában megbukna, merhogy ezek a tipikus magyar élethelyzetek csak itt érvényesülhetnek, Magyarországon. Arra csak mi lennénk képesek, hogy Messit és Ronaldót honosítva kijussunk a vb-re, nyilván Balogh Tibi és suttyó csapata segítségével.

Szakács Béla
A Campus Rádió támogatásával

Szóljon hozzá!

.