Hirdetés

Hirdetés

Nagyszerű debreceni siker az oroszok ellen

civishir.hu

2012.11.14. 20:29

Nagyszerű debreceni siker az oroszok ellen
Varga megállíthatatlan volt

Megnyugtató előnnyel utazhatunk a visszavágóra.

Hirdetés

Hirdetés

A Gyöngyösi-csapat továbbfolytatta nagyszerű nemzetközi szereplését, immár az Európa Kupa negyeddöntőjében. Kiváló hangulatú találkozón, telt ház előtt, Varga és Giorgetti gólerős játéka révén a DVSE négy góllal győzte le nagynevű ellenfelét. A gólgadag találkozón 4-1-re elhúzott a hazai csapat, igaz az oroszok zárkóztak a harmadik negyed közepére (5-5). Vargáék ezt követően ismét rátettek egy lapáttal, sőt Mitrovics is állta a sarat a kapuban, így újra négyre nőtt a debreceni előny. És ezt még úgy is megőrizte  a záró etapban csapatunk, hogy a harmadik negyed végén Giorgettit piros lappal "jutalmazták" a bírók. Igaz, a másik oldalon Antipov sem úszta meg olcsóbban az összetűzést.

Az október 24-én Moszkávban sorra kerülő találkozón négy gólos előnye birtokában nyugodtan játszhat a Gyöngyösi-csapat, és ha a szerdán mutatott játékukat nyújtják Vargáék, bőven meglesz a továbbjutás.

Európa Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
DVSE – Dinamo Moszkva 13-9 (5-3, 2-2, 4-2, 2-2)
Debreceni Sportuszoda, 1200 néző. Vezette: Bender Axel, Reemet Gideon.
DVSE: Mitrovics – Korolija 1, Giorgetti 3, Varga T. 5, Komlósi P. 1, Letica 2, Weszelovszky L. Csere: Kállay M., Vindisch F., Misics 1, Süveges M. Edző: Gyöngyösi András.
Dinamo Moszkva: Gusev – Katkov, Ushakov, Fatakhutdinov, Gubarev 2, Malkov 2, Garbuzov 2. Csere: Yablonovskiy, Antipov, Krasnov 1, Novoksenov 2, Koptsev, Rastorguev. Edző: Ivanov Maxim.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 11/4.
Gól - kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 0/0.
Gól – ötméteresből: 4/3, ill. 0/0.
Kiállítva - végleg cserével: Giorgetti, ill. Antipov.
Kipontozódott: Süveges, ill. Katkov, Jablonovszkij.

Gyöngyösi András: - Volt, amikor kevesebb, és volt, mikor sokkal több volt a meccsben. Úgy érzem, hogy ezzel a négygólos előnnyel elégedettek lehetünk, de Moszkvába úgy kell utaznunk, hogy ezt a meccset elfelejtjük, és 0-0-ról kezdjük a visszavágót. Gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.