Hirdetés

Hirdetés

Magyar vagy nem magyar? Debreceni ügyet vizsgálnak!

vlv.hu, hir24.hu

2012.11.30. 11:34

Magyar vagy nem magyar? Debreceni ügyet vizsgálnak!
(Fotó: mti)

Budapesten született, az édesanyja magyar. Akkor meg mi a probléma?

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Vízilabda Szövetség vizsgálja, hogy Alex Giorgetti, a DVSE olasz klasszisa magyar állampolgárként játszik-e a csapatban. A vlv.hu oldal bő terjedelmben foglalkozik az üggyel. A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján csütörtök reggel versenybíró bizottsági határozat jelent meg. A dokumentum Nemcsik Balázs főtitkár által kezdeményezett vizsgálat eredménye. Az eljárás annak megállapítására irányul, hogy "Giorgetti Alex (Debrecen), olasz állampolgár játékos szerepeltetése csapatában sérti-e a Versenyszabályzat 102. pontjának előírását az olyan meccseken, melyeken rajta kívül további három nem magyar állampolgárságú játékos játszik".

A szövetség tehát azt vizsgálja, hogy Alex Giorgetti magyar állampolgárnak tekinthető-e. Ha kiderül, hogy nem, akkor a Debrecent keményen megbüntethetik azokkal a meccsekkel kapcsolatban, ahol még három nem magyar állampolgár játszott. A Debrecen magyar állampolgárként szerepelteti a játékost, ennek igazságtartalmáért a klub felel. A szövetség csak bejelentésre vizsgálódik. Ezek szerint most történt egy ilyen bejelentés, írja a hir24.hu.

Giorgetti Budapesten született, édesanyja magyar állampolgár. A játékos 2012 őszéig Olaszországban élt, olasz csapatokban játszott és tagja volt a 2011-ben világbajnok, idén olimpiai ezüstérmet nyert olasz válogatottnak. A vlv.hu megkereste a játékost, aki elmondta, amikor Debrecenbe igazolt, bemutatta születési anyakönyvi kivonatát, lejért útlevelét, és elindította az adminisztratív folyamatot, kapott lakcímkártyát is, várja, hogy elkészüljön a személyi igazolványa.

"Giorgettinek 2007-ben járt le a magyar útlevele, csak azt akkor nem hosszabbította meg, mert nem volt rá szüksége. Magyar állampolgár, arról sosem mondott le. A megfelelő dokumentumok beszerzése folyamatban van, azokat 30 napon belül bemutatjuk" - mondta a portálnak Gyöngyösi András, a csapat vezetőedzője.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.