Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kemény ez a Kemény-csapat!

| 2012. 01. 21. | 21:05:24
Eindhoven – A magyar férfi vízilabda-válogatott a görögöket is megverte az eindhoveni Európa-bajnokságon és ezzel csoportelsőként, veretlenül jutott tovább.
Kemény ez a Kemény-csapat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első még nem, a második magyar támadás azonban már magyar góllal ért véget: Kásás Tamás rafinált távoli ejtése a kapufáról pattant be (1-0). Majd - miután a görögök büntetőt rontottak - a magyar ötméterest Biros Péter magabiztosan pattintotta a kapuba (2-0). Teljes létszámnál nem igazán tudtak mit kezdeni a magyarokkal, legfőképpen a kapuban kiválóan kezdő Baksa Lászlóval a hellének, akik végül az első negyed hajrájában emberelőnyből szépítettek (2-1).

A következő nyolc perc második fórját már kihasználta a rivális (2-2), Hárai Balázs centerezése azonban büntetőt ért, amelyet Varga Dénes értékesített (3-2). Maga a játék - már csak a szoros emberfogás következményeként is - adós maradt a szépséggel, a látvány helyett a küzdelem dominált, de ebben is jobb volt a Kemény-csapat, Kiss Gergely például egy "kibrusztolt", míg Katonás Gergő egy remekül kidolgozott helyzet befejezéseként vette be az ellenfél kapuját (5-2). A görögök ismét csak a hat az öt elleni játékban tudtak gólt szerezni (5-3). A hasonló válasz még a nagyszünet előtt érkezett: Madaras Norbert okosan lőtte ki a jobb alsó sarkot (6-3).

A harmadik negyedben - a négy magyar ellenében kapott - nyolcadik emberelőnyüket sem tudták kihasználni a görögök, akiknek utána a védekezésben is akadt figyelemkihagyásuk, amit Varga Dániel hatásos bombával büntetett (7-3). Azért csak betaláltak ők is (7-4), majd - átmenetileg csapkodóvá vált, kölcsönös rontások jellemezte játék után - fórból még közelebb férkőztek Kásásékhoz (7-5). Sőt egy magyar előnygól után - szerzője a lövőcselek szériáját bemutató, és a magyar csapatból elsőként duplázó Kiss volt - akcióból tudtak újfent visszazárkózni (8-6).

Az utolsó negyed - Kásás első osztályú passzát követően - Biros "csúsztatásával" rajtolt (9-6), okkal harsant fel a nézőtérről a "szép volt, fiúk" rigmus, amely - amint az utóbb kiderült - nemcsak a gólnak, hanem a végül 9-7-en "beállt" magyar győzelemnek is szólt.
Újabb sikerével már a legjobb négy között van a magyar válogatott, amely számára a csoportmérkőzések lezárásaként a hatos leggyengébbje, a török csapat következik hétfőn.

A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Görögország 9-7 (2-1, 4-2, 2-3, 1-1)
a magyar góldobók: Kiss G., Biros 2-2, Kásás, Varga Dénes, Katonás, Madaras, Varga Dániel 1-1

A csoport állása: 1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 9 (61-30), 3. Görögország 9 (51-29), 4. Macedónia 3 (36-43), 5. Hollandia 3 (36-54), 6. Törökország 0
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés