Bemutatkoztak a debreceniek Európában: sima volt, mint az országút!

2012.10.20. 02:21

Bemutatkoztak a debreceniek Európában: sima volt, mint az országút!
Gyöngyösi mester nem volt maradéktalanul elégedett (Fotó: civishir.hu)

Ez nem futball, ebben a sportban a hollandok tanulják tőlünk a szakmát.

Hirdetés

A vízilabda Európa Kupa debreceni selejtezőjében a csoportelsőségre hajtó cívisvárosiak fantasztikusan kezdtek a holland együttes ellen, az első negyedet követően már 4-1-re vezettek, majd a második etapban megismételték ezt a részeredményt, így 8-2-es cívisvárosi vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. A hosszú szünetet követően a hajdúságiak kapuját a fiatal Nébald Olivér védte, aki a harmadik negyedben mindössze egyetlen egy gólt kapott, míg a hollandok hálóját a kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány Varga Tamás, valamint Halek Márton zörgette meg. Miközben a nagyszerűen védő cerberus bravúrt bravúrra halmozott – az utolsó játékrészben ötméterest is fogott –, társai megállíthatatlanul dobálták a gólokat, és végül tizenegygólos győzelmet aratva debütáltak a nemzetközi kupasorozatban!

Debrecen DVSE – AZ&PC Amersfoort 15-4 (4-1, 4-1, 2-1,5-1)
Debrecen, 900 néző. Vezette: Brguljan (montenegrói), Schwarts (izraeli).
DEBRECEN: B.Mitrovics - Giorgetti 1, VARGA T. 3, Komlósi 2, Milos Korolija, WESZELOVSZKY 2, Letica 2. Csere: NÉBALD O., Süveges, MISICS 2, Vindisch, KÁLLAY 2, Halek 1. Edző: Gyöngyösi András.
AMERSFOORT: STIL - Rusz, Slaghaus, Van der Brink 1, Van Mil 1, Van der Velden 1, Nagy N. 1 Csere: Koopman, Wouters, Aantjes, Wolswinkel. Edző: Robin Reverda.
Gól - emberelőnyből: 9/3, ill, 9/3
Gól - kettős emberelőnyből: - , ill. 1/0
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Van der Brink (28.) Slaghuis (30.)

Mesterszemmel

Gyöngyösi András: Örülök annak, hogy most már a vízilabdában is öregbíthetjük Debrecen hírnevét a világban. A meccs olyan volt, mint amilyet vártunk. Láttuk a hollandokat a spanyolok ellen játszani, ez egy kicsit leültette a fiúkat. Hiányzott a kellő agresszivitás a támadójátékunkból, így a vártnál 8-9 góllal kevesebbel nyertünk.
Robin Reverda: - Igyekeztünk minél szorosabbá tenni a mérkőzést, de ennyire tellett a jobb erőkből álló Debrecen ellenében.

A további program:

szombat:
10 ó: Debreceni VSE-DEAC
11:30 ó: CN Mataro-Enka
    szabad: Amersfoort
18 ó: Amersfoort-Enka
19:30 ó: Debreceni VSE-CN Mataro
    szabad: DEAC

    vasárnap:
10 ó: Amersfoort-DEAC
11:30 ó: Debreceni VSE-Enka
    szabad: CN Mataro

    A legjobb nyolc között az első két helyezett folytathatja.

Szóljon hozzá!

Hirdetés