Hirdetés

A Sodexo nyugodt hátteret adott, jöhetnek a debreceni sikerek!

mti

2012.10.16. 12:24

A Sodexo nyugodt hátteret adott, jöhetnek a debreceni sikerek!
Alex Giorgetti, Gyöngyösi András és Varga Tamás (Fotó: BeA)

Európa-bajnoka, világbajnoka és olimpiai bajnoka is van a debreceni gárdának, nem csoda, hogy minden fronton komoly babérokra tör.

Hirdetés

Hirdetés

Több apropója is volt annak, hogy a debreceni pólósok összehívták keddre a helyi újságírókat. A sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatkozott a gárda új igazolása, az olasz színekben világbajnok Alex Giorgetti, bemutatták Varga Tamást mint újdonsült csapatkapitányt, illetve esélyt latolgattak a csütörtökön kezdődő Európa Kupa selejtező kapcsán.

Az olasz-magyar

Giorgetti – az édesanyja magyar, az édesapja olasz -, az elmúlt években a  Pro Reccónál profiskodott, ám a klub anyagi nehézségei miatt búcsút intett. Elmondása szerint azért Magyarországot választotta, mert az itteni bajnokság a legjobb, legerősebb a világon, Magyarországon belül pedig azért Debrecenben kötött ki, mert itt igazán komoly célokért lehet küzdeni. Másrészt részese akar lenni annak, amikor Debrecen beírja magát a vízilabdázás nagykönyvébe.

Egy év múlva BL?

Varga Tamás Gyöngyösi Andráshoz hasonlóan kiemelte, hogy a Sodexóval kötött szponzori szerződés nyugodt hátteret biztosított, így a játékosoknak immár csak a játékra kell koncentrálniuk. Éppen ezért  újabb nagy előrelépés várható el – jegyezte meg a kétszeres olimpiai bajnok pólós. Varga reményét fejezte ki, hogy egy év múlva már a Bajnokok Ligájáról értekezünk, de most a csapatnak az LEN-kupa utódjaként életre hívott Európa Kupában kell helytállnia. A csapatkapitány biztos benne, hogy a DVSE a csütörtökön kezdődő négynapos tornát megnyerni, s bejut a legjobb nyolc közé, ott pedig jó sorsolással akár a döntőig is elmehet.

Tíz meccs ezer forintért!

Az Európa Kupa debreceni selejtezőjében svéd, holland, török és spanyol riválissal mérkőzik meg a debreceni alakulat. A tornára a belépő 1000 forint, de ez négy napra szól, azaz tíz mérkőzésre érvényes! A svédek érkezése bizonytalan, hiszen amatőr csapatról van szó, ha nem jönnek, akkor a debreceni OB I/B-s gárda ugrik be, hogy ne boruljon a program.

Final four

Szóba kerül a Magyar Kupa négyes döntője is. Hétfőn készítették el az elődöntők párosítását, a Debrecen a Szolnokkal, a Vasas a Szegeddel csatázik, de még nem tudni, hol. A debreceniek benyújtották igényüket a rendezésre, de a szövetség semleges helyszínhez ragaszkodik, mondta el Gyöngyösi András. Ha a hajdúságiak megnyerik ezt a meccset is a háttérben, akkor november 10-11-i négyes döntő helyszíne a Zákány utcai uszoda lesz. Ha nem, akkor vélhetően Hódmezővásárhely rendezi a tornát.

Az Európa Kupa-selejtező programja:

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.