Hirdetés

A foghíjas Debrecen kevés volt az Eger ellen

civishir.hu

2012.12.12. 22:20

Giorgetti hiányát nem tudta elviselni a Gyöngyösi-gárda a bivalyerős Eger ellen.

Hirdetés

Egymás után második vereségét szenvedi el a Debrecen a vízilabda-bajnokságban. A haza, Honvéd elleni betli után, ezúttal Egerben maradtak alul pólósaink. Mégsem lehet keserű a szánk íze, hiszen mégiscsak a listavezető otthonában vendégszerepeltünk, ráadásul tavaly még álmodni sem mertünk róla, hogy rövid időn belül akár győzelmi reményekkel szállhatunk vízbe egy Eger ellen.

Szoros első negyed után, a hazaiak nagyon megnyomták a másodikat, sőt a félidőt követően sem álltak le, így négy gólos egri vezetéssel kezdték az utolsó felvonást a felek. A záró negyedben már egy KO-vereség is kinézett a Debrecennek, ám Misics és Varga némileg kozmetikázta az eredményt, így megúsztuk öttel a kellemetlen egri kirándulást.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 10. forduló:
ZF-Eger – Debrecen 12-7 (3-2, 2-0, 3-2, 4-3)
Eger, 300 néző. Vezette: Kun Gy., Fekete B.
Eger: Bisztritsányi D. - Bátori B. 3, Kevin G., Salamon F. 2, Seman L. 2, Bundschuh E., Biros P. Csere: Gerritse W., Kovács G., Mezei T., Varga Zs. 2, Gór N. M. 2, Chilkó M. 1. Edző: Gerendás György.
Debrecen: Mitrovics - Kállay M. 1, Varga T. 1, Komlósi P., Misics 2, Letica, Weszelovszky L. Csere: Palotás G., Korolija 1, Vindisch F. 1, Süveges M. 1, Halek M. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 8/3.
Gól – büntetőből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: - , ill. Komlósi Péter.

Mestermérleg:
Gerendás György: – Sokkal nehezebb meccsre számítottam. Ez rangadó volt és nagyon örülök, hogy ilyen sima lett. Még eddig soha nem sikerült ilyán simán legyőzni s Debrecent. Jó  érzés, hogy bebizonyosodott, hogy nem egy lábon állunk kapusposzton.
Gyöngyösi András: – Gratulálok az Egernek. Gyors,  korszerű vízilabdát játszottak, minden szinten felülmúltak bennünket. Mi egy statikus csapat vagyunk, az OB I. mezőnyéből nekünk az Eger fekszik legkevésbé. A Honvéd meccs lenyomott minket a gödörbe, most azon dolgozunk, hogy a hétvégi Szolnok elleni mérkőzésre  felálljunk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés