Hirdetés

Aranyos debreceniek

civishir.hu

2014.04.29. 14:19

Aranyos debreceniek

Hullottak az ellenfelek.

Hirdetés

Fantasztikus vívással nyerte meg Fekete Laura az Olimpici versenysorozat Bükfürdői állomását. Legszorosabb asszóját a döntőben vívta, ahol 15-12-re győzött. Az első csoportkörben ugyan becsúszott egy vereség a debreceni tehetségnek, ezt követően azonban sorra hullottak el ellenfelei vele szemben. Hasonlóan jól vívott a DHSE másik 13 éves tehetsége Vértesi Lili is. Őt éppen klubtársa búcsúztatta az elődöntőben, így az újoncok mezőnyében mindkét debreceni vívóhölgy a dobogóra állhatott.

A gyermek fiúknál Kupecz Levente tökéletes csoportkört követően a legjobb nyolc közé kerülésért 10-4-es győzelmet aratott, ám a legjobb négy közé már nem tudott bekerülni. Hatalmas taktikai csata végén szenvedett 4-2-es vereséget. Nagyszerű teljesítményével a döntő 6. helyén végzett.

A törpici leányoknál Kálmán Gyöngyvér Kupeczhez hasonlóan 100%-os csoportkört követően folytathatta a nyolcas döntőben. A döntőben Gyöngyvér mindössze egy vereséget szenvedett, amivel újabb ezüstéremmel bővítette vitrinjét. A hasonló korú kardvívók ezúttal Törökbálinton léptek pástra, azonban közülük senkinek sem sikerült döntőbe jutnia, ehhez a nyolcaddöntőben elvérző Karácsony Andor állt a legközelebb.

Eredmények - Olimpici Bükfürdő
Törpici leány:
2. Kálmán Gyöngyvér
Gyermek fiú:
6. Kupecz Levente
Újonc leány:
1. Fekete Laura
3. Vértesi Lili

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.