Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fehér sportban Debrecen a vidék ura

| 2013. 11. 26. | 12:45:25
Volt olyan versenyszám, amiben a debreceniek kibérelték a dobogót
A fehér sportban Debrecen a vidék ura
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hét végén ismét Szolnokra látogattak a fehér sport szerelmesei. Egyedüli egyesületként mind a hat fegyvernem egyéni- és csapatküzdelmein indított versenyzőt a cívisvárosi klub, a DHSE. A mennyiség azonban nem ment a minőség rovására. Ezt bizonyítja a 12 megnyerhető versenyszámból hazahozott 5 aranyérem, és számtalan dobogós, illetve döntős helyezés.

A hölgyek párbajtőrversenye volt az egyik olyan fegyvernem, amelyben debreceni egyeduralom jellemezte a küzdelmeket. Az egyéni versenyszám döntőjébe 6(!) cívisvárosi került be, így nem is volt meglepő, hogy a dobogó mindhárom fokára debreceni sportolónő állhatott fel. A felnőtt magyar bajnoki bronzérmes Zavoda Dóra nyerte a versenyt a szintén korosztályos bajnok Vértesi Lili előtt. Az egyesület junior magyar bajnokának, Mihály Katának ezúttal a dobogó harmadik foka jutott. A hölgyek szombati teljesítményét elnézve nem volt meglepetés, hogy a vasárnapi csapatbajnokság debreceni házi döntőt hozott. A DHSE Mihály, Vértesi, Zatik, Zavoda összeállítású egyes csapata az aranyért vívott mérkőzésen megverte a Babinszki, Fedor, Pártos összeállítású kettes számú csapatot.

Férfi párbajtőrben a szombati egyéni küzdelmek során Serra Solt teljesített a legjobban. Az óriási, több mint 70 főt számláló mezőny erejéről mindent elmond, hogy a debreceniek világkupákon is eredményes versenyzőjének meg kellett elégednie a szépen csillogó bronzéremmel. A csapatküzdelmek során a DHSE magabiztos vívással jutott az elődöntőbe, ahol a Kocsár Benedek, Serra Bendegúz, Serra György, Serra Solt alkotta kvartett minimális, 1 tusos vereséget szenvedett a tatai csapattól. A kis döntőben, azonban magabiztos vívással hódította el a bronzérmet a debreceni egylet.

A női tőrben ezúttal Mihály Kata remekelt és nyert újabb ezüstérmet a debrecenieknek. A csapat is kitett magáért, az elődöntőben nagyon szoros mérkőzést nyert meg a Szolnok ellen a Dezső Dóra, Farkas Virág, Mihály Kata és Zavoda Dóra összeállítású kvartett. A döntőre azonban elfogyott az erő, így boldogan vették át a lányok a teljesítményükért járó ezüstérmet.

A férfi tőr egyéniben is jutott érem a debreceni kontingensnek. Serra György szintén a nyolcas döntőig menetelt. A versenyszám végén ezüstérmet vehetett át a DHSE klubigazgatója. A vasárnapi csapaton már nem sikerült a bravúr. A Dezső Tibold, Serra György, Serra Solt alkotta debreceni kontingens a negyeddöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett így maradt az alsó ágon, ahol a többi csapatot leiskolázva a verseny 5. helyén végzett.

A női kard volt a másik olyan versenyszám ahol debreceni dominancia volt. A korosztályos magyar bajnoki harmadik helyezett Szilágyi Viktória veretlenül, nagyon magabiztos vívással nyerte meg versenyszámát a döntőben klubtársát, Horváth Fannit legyőzve. A nap meglepetését Vértesi Lili okozta, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel az egyéni küzdelmeket követően. Itt sem volt meglepetés, hogy a debreceni trió magabiztosan nyerte a csapatbajnokságot is, mindkét ellenfelét több mint 20 tussal megleckéztetve.

A férfi kardban volt a második legnépesebb az indulólétszám a párbajtőr után. A DHSE versenyzői itt is arattak. Négyen is beverekedték magukat a legjobb nyolcba, itt azonban átok ült a cívis pengeforgatókon. Mindannyian vereséget szenvedtek ellenfelüktől, így az 5-től a 8-ig helyig csak debreceni sportoló állhatott oda a díjátadóra, sorrendben: Urbán Ádám, Dr. Szőke Csaba, Morgan Marcoux, Hornyák Balázs.

A fiúk megfogadták, hogy még egyszer nem lépnek ugyanabba a pocsolyába, és nagy elszántsággal vetették magukat a csapatbajnokságban. A Fekésházy, Hornyák, Kontor összeállítású kettes csapat először a nyolcba jutott, majd szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a Geac kettőtöl. Így az 5- 8 helyért vívhattak és végül a 7. helyen kötöttek ki. A Marcoux, Dr. Szőke, Urbán összeállítású egyes csapat magabiztosan nyert a négyért a Szegedet legyőzve, megbosszulta a DHSE2-őt az elődöntőben. A szenvedő fél a GEAC volt. A döntőben pedig Urbán vezetésével 45-41-re győzte le a TTC csapatát, megszerezve ezzel az ötödik bajnoki címet is.

Így két hét alatt nyolc bajnoki címet szereztek a DHSE-sek, amihez ha hozzávesszük Máté Ádám kardaranyát a májusi korosztályos kard vidék ob-n, akkor a szám kilencre bővül a 2013-as év végére!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés