Hirdetés

Hirdetés

Rekordközelben a Ford

Ford

2009.09.22. 21:13

Rekordközelben a Ford
A finn Hirvonen még idén történelmet írhat az amerikaiaknak

A Ford még idén megdöntheti a Lancia 16 éve beállított WRC rekordját. A 2009-es világbajnokságból még két futam van hátra.

Hirdetés

Hirdetés

Mikko Hirvonen Ausztrál Rallyn elért első helyével a Ford megszerezte 73. WRC győzelmét, így a vállalatot már csak egy győzelem választja el attól, hogy beállítsa az egykori nagy vetélytárs rekordját, és ha a 'Kék Ovál' mind a következő futamon, Spanyolországban, mind a 2009-es Rally Világbajnokság utolsó futamán, Nagy-Britanniában a dobogó legfelső fokán végez, e tekintetben még az idén minden idők legsikeresebb gyártója lehet a rally történetében.

A Ford 1973-ban szerezte első futamgyőzelmét, ám a legsikeresebbnek az utóbbi három év bizonyult: 2006 és 2009 között immár 25 alkalommal végeztek első helyen a 'Kék Ovál' volánja mögött ülő pilóták, 2006-ben és 2007-ben megszerezve a konstruktőri világbajnoki címet is.

A Ford egyébiránt két rekordot már most is magáénak tudhat: a legutóbbi, Ausztrál Rally-t is számítva immáron 117. egymást követő alkalommal végeztek pilótái pontszerző helyen, a Ford Focus WRC pedig immáron 41. alkalommal végzett első helyen. Hasonló statisztikákkal egyetlen más gyártó sem büszkélkedhet. 

Malcolm Wilson csapatának van is miért bizakodónak lennie, hiszen a két futammal a 2009-es Rally Világbajnokság vége előtt, a következő, október 2-4. között megrendezésre kerülő spanyolországi futamot megelőzően Mikko Hirvonen már 5 ponttal vezet legnagyobb riválisa, Sebastian Loeb előtt a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. 

A rallyrajongók természetesen persze nyilván akkor örülnének a legjobban, ha a verseny az utolsó, október 23-25 között megrendezésre kerülő nagy-britanniai futamig nyitva maradna, és a walesi murván dőlne el a 2009-es világbajnoki cím sorsa.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.