Hirdetés

Hirdetés

Megvan a Briatore-utód!

f1-live.hu

2009.09.24. 08:58

Megvan a Briatore-utód!
Bob Bell

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója érkezik ideiglenesen Flavio Briatore megüresedett helyére, a csapatvezetői posztra.

Hirdetés

Hirdetés

A hétvégén a mezőny Szingapúrban áll rajthoz éjszakai futamon, és a Renault-nál már nem lesz ott Flavio Briatore és Pat Symonds sem. A csapatvezetői posztra Alain Prost pályázott a legnagyobb eséllyel, ám mint kiderült, a francia ex-pilóta legkorábban jövőre veheti át az istállót.

Mivel az idő szorít, ideiglenesen Bob Bell, a csapat technikai igazgatója lett az új vezető a szezon hátralévő részére. Bell egyben a technikai részleg vezetője is marad.

Bell 1982-ben a McLaren csapatnál kezdett el dolgozni. Első ízben az aerodinamikai részlegen tevékenykedett, majd ezt követően előléptették a kutatás és fejlesztés vezetőjének. 1997 és 1999 között a Renault elődjét, a Benettont erősítette. Egy rövid kitérő (Jordan) után 2001-ben visszatért a régi munkahelyére, a Benettonhoz. Nem sokkal ezután a csapat nevet változtatott, Renault néven szerepelt tovább. 2003-ban, Mike Gascoyne távozásával Bell a gárda technikai igazgatója lett és azóta is betölti posztját.

Az ügy előzménye, hogy a tavalyi Szangapúri Nagydíjon Nelson Piquet jr. szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte. A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, Briatorét örökre eltiltották, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évig kizárták a FIA-rendezvényekről.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.