Hirdetés

Hirdetés

Loeb (majdnem) egyenlített

wrc.hu

2009.10.05. 11:49

Loeb (majdnem) egyenlített
Loeb ellenállhatatlan volt

A francia Sebastien Loeb egy pontra csökkentette hátrányát az összetettben a finn Mikko Hirvonennel szemben, miután megnyerte a Spanyol Ralit.

Hirdetés

Hirdetés

A világbajnokság 11., utolsó előtti futamán eldőlt, hogy a Citroen már világbajnok, de Loeb is megvédheti címét, ha a zárófutamon ledolgozza egy pontos hátrányát Hirvonennel szemben. Sébastien Loeb zsinórban ötödik Spanyol-ralin aratott győzelmével egy pontra megközelítette a pontversenyben vezető Mikko Hirvonent, így minden esélyét megtartotta arra, hogy sorozatban hatodszor is világbajnok legyen.

"Nehéz verseny volt" - vallotta be a célbaérés után Loeb. - A csapattársam nagyon keményen ment az elején, de tudtuk, hogy nem hibázhatunk, mert nagyon fontos, hogy mindketten célbaérjünk. Magabiztosak voltunk, nagyon élveztem, és most boldog vagyok".

Loebnek ez volt pályafutása 53. győzelme, és mivel Hirvonen ezúttal csak harmadik lett, az utolsó, walesi futam előtt nem is lehetne izgalmasabb a pontverseny állása.

"Nem volt egy rossz hétvége ez, majd meglátjuk, mi lesz az utolsó futamon" - nyilatkozta Hirvonen. - Már nagyon várom a küzdelmet, fantasztikus hétvége lesz".

A mindent eldöntő zárófutamot három hét múlva rendezik Walesben.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.