Hirdetés

Button nincs győzelmi kényszerben

2009.09.26. 10:36

Button nincs győzelmi kényszerben
Buttonnak már csak arra kell figyelnie, hogy nagy riválisai közelében legyen

A világbajnokság jelenlegi éllovasa szerint nem feltétlen kell nyernie a hátralévő négy futamon ahhoz, hogy megszerezze a világbajnoki címet.

Hirdetés

A Brawn GP brit versenyzője kényelmes helyzetben van. Az évadnyitó Ausztrál Nagydíj óta uralja a világbajnoki tabellát. Még az is belefért Jenson-nak, hogy jó pár futamon csak betlizett, nem tudott mit kezdeni brazil csapattársával, Rubens Barrichellóval.

Ennek köszönhetően immáron ismét „Rubinho” a legnagyobb ellenfele. Jenson úgy érzi, nincs különösebb nyomás alatt, és nem feltétlen kell nyernie ahhoz, hogy megtartsa az előnyét a többiekkel szemben.

– Természetesen az lenne a legbiztonságosabb, ha a hátralévő négy futamon a dobogó legfelső fokán állnék. Ez azonban nagyon nehéz lesz, és talán nem feltétlen kell így lennie. Fontos, hogy mindig a riválisaim előtt, vagy közvetlen mögöttük végezzek – mondta Jenson Button.

– Sok van még hátra. 40 pontot lehet szerezni, ami nem kevés. Koncentrált vagyok, nem érzem magam nyomás alatt – tette hozzá a brit pilóta.


A tabella első négy helyezettje, akik egyben még esélyesek a címre:
1. J. Button 80 pont
2. R. Barrichello 66
3. S. Vettel 54
4. M. Webber 51.5

A Szingapúri Nagydíj időmérőjét – magyar idő szerint – szombaton 16 órától, a futamot pedig vasárnap 14 órától rendezik. (TV: RTL Klub)

Szóljon hozzá!

Hirdetés